26 / 04 / 2024

AK Parti İzmir belediye başkan adayları açıklandı!

AK Parti İzmir belediye başkan adayları açıklandı!

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, İzmir'de 27 ilçenin başkan adayını belirlediklerini açıkladı. AK Parti'nin ilçe belediye başkan adayları, Kaya Termal Otel'inde yapılan değerlendirme toplantısıyla belirlendi...




AK Parti, İzmir'de 30 ilçeden 27'sinde belediye başkanı adaylarını belirledi.

 

AK Parti  İzmir  Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, 27 ilçenin başkan adayını belirlediklerini açıkladı. 


AK Parti'nin ilçe belediye başkan adayları, Binali Yıldırım, milletvekilleri, il ve ilçe başkanları ile kadın ve gençlik kolları teşkilatlarının katılımıyla Kaya Termal Otel'inde yapılan değerlendirme toplantısıyla belirlendi. 


Yıldırım, toplantı sonrasında gazetecilere yaptığı açıklamada, 30 Mart'ta yapılacak yerel seçimler için, partisinin aday adaylarının ekim başından beri çalıştıklarını söyledi. 


Yaklaşık 3,5 aylık süreci bugün yeni bir noktaya geldiğini ifade eden Yıldırım, şunları söyledi: 


"Partimiz, İzmir'de 30 ilçe ve büyükşehirdeki adaylardan 28'ini kararlaştırmış durumda. Bu isimleri, bugün yaptığımız ve ilçe başkanlarımız, milletvekillerimiz, il başkanlığımız, kadın kolları, gençlik teşkilatımızın hazır olduğu toplantıyla kendilerine bildirdik. İzmir'de 27 ilçemiz, 30 Mart'ta kiminle seçime kiminle gireceğini biliyor. Hayırlı uğurlu olmasını, İzmirimize, ülkemize güzel bir seçim getirmesini, Cenab-ı Allah'tan diliyorum."


Yıldırım, Güzelbahçe, Karşıyaka ve Urla belediye başkan adaylarının da bu hafta içinde kararlaştırılacağını, hafta sonunda ise bütün adayların kamuoyuna tanıtılacağını açıkladı.  


Aday belirleme süreci


Yıldırım, adaylık noktasında kimseye verilmiş bir sözlerinin bulunmadığını belirterek, "İsimlerin belirlenmesinin belirli aşamaları var. Saha araştırmaları, kanaat önderlerinin görüşleri, anketler, ilçe teşkilatları ve il teşkilatlarımız, milletvekillerimizin görüşleri... Nihayet bu bilgiler bir araya toplanıyor, genel merkezimizde değerlendiriliyor ve adaylarımız belirleniyor" dedi.


Yıldırım, AK Parti'nin 27 ilçe belediye başkan adayını belirlemesine karşın, CHP'nin henüz 12 ilçenin adayını açıkladığını hatırlatttı. Seçimde hangi sloganı kullanacaklarına yönelik sorulara ise "Başkalarının yaptığı işlere, bizim değerlendirme yapmamızın manası yok. Biz sloganlarla değil, hizmetlerle bugüne geldik. Bundan sonra da hizmetlerimizle konuşulacağız" karşılığını verdi. 


AA


Geri Dön