19 / 03 / 2024

Ak Saray değil Cumhurbaşkanlığı Sarayı!

Ak Saray değil Cumhurbaşkanlığı Sarayı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde Atatürk Orman Çiftliği arazisi içinde yeni Başbakanlık binası olarak inşa edilen ancak daha sonra Cumhurbaşkanlığı’na devredilen Beştepe Yerleşkesi’nin resmi adı bu geceyarısı resmiyet kazandı.



Erdoğan’ın geceyarısı açıklanan 29 Ekim programı ile yeni yerleşkenin adının Cumhurbaşkanlığı Sarayı olduğu dolaylı olarak ilan edildi.


29 Ekim cumhuriyet bayramı resepsiyonu; cumhuriyet tarihinde ilk kez bugün Çankaya Köşkü'nün dışındaki bir mekanda verilecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet Bayramı resepsiyonunu eşi Emine Erdoğan ile birlikte Çankaya Köşkü yerine Cumhurbaşkanlığı'nın yeni inşa edilen Beştepe Yerleşkesi'nde verecek.

 

Ak Saray değil!


Milliyet gazetesinden Aydın Hasan'ın haberine göre; yeni yerleşkenin adı, daha önce gayri resmi olarak Ak Saray olarak isimlendiriliyordu. Erdoğan’ın programı gece yarısı Köşk’ün internet sitesine kondu. Buna göre Erdoğan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı  çerçevesinde bugün saat 08.45’de Anıtkabir’deki törene katılacak. Erdoğan, saat 10.00’da tebrikleri kabul edecek. AKM alanındaki törenin saati 11.15. Resepsiyon ise akşam saat 19.00’da verilecek. Tebrikat ile resepsiyonun adresi, kurumsal duyuruda Cumhurbaşkanlığı Sarayı olarak gösterildi. Böylece yeni inşa edilen ve yarınki tebrikat töreni ile resmen faaliyete girecek yeni yerleşkenin resmi adı da Cumhurbaşkanlığı Sarayı olarak konmuş oldu.


Geri Dön