29 / 03 / 2024

AKA ve ITSO için çevreci bina yapılacak!

AKA ve ITSO için çevreci bina yapılacak!

Akdeniz Kalkınma Ajansı (AKA) ve Isparta Ticaret Sanayi Odası'nın (ITSO) kullanımı için 6 bin 700 metre karelik bir alana kendi enerjisini kendisi üretebilen bir bina yapılacağı bildirildi



Isparta Valisi Ali Haydar Öner, gazetecilere yaptığı açıklamada, Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın merkezinin Isparta olarak ilan edildiğini ve ITSO'ya da yeni bir bina ihtiyacının oluştuğunu belirterek, "AKA ve ITSO'nun kullanımı için 6 bin 700 metre karelik bir alana çevreci bir bina yapımı için harekete geçiyoruz" dedi. Projeye göre binanın kendi enerjisini kendisinin üreteceğini kaydeden Öner, binada 2 bin kişilik fuar alanı, 300'er kişi kapasiteli 6 ayrı toplantı salonu bulunacağını belirtti. AKA'ya bir yapı ihtiyaç olduğundan dolayı bu fikrin ortaya çıktığını söyleyen Öner, projenin oldukça alternatifli olacağını kaydetti.

AKA'nın ikinci yönetim kurulu toplantısını 17 Eylülde Isparta'da yapacağını belirten Vali Öner, toplantıda projeyi onaya sunacaklarını kaydetti.  AKA'nın Yönetim Kurulu'nun Isparta, Antalya ve Burdur'un Valileri, Belediye Başkanları, Ticaret ve Sanayi Odaları Başkanları, İl Genel Meclisleri Başkanlarından oluştuğunu kaydeden Öner, "Projeye onay buradan alınacak. 17 Eylüldeki toplantıda gündeme getireceğiz. Devlet Planlama Teşkilatı'na sunup onay almaya çalışacağız. Projenin finansmanı konusunda gelişen net bir durum yok. Optimum şartlarda kaynakların kullanmasını sağlayacağız, maliyetleri paylaşacağız. Avrupa Birliği fonlarından da yararlanabiliriz. AKA'nın kendi öz kaynakları ile de yapabiliriz" diye konuştu.

ITSO BAŞKANI KAÇIKOÇ
Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Kaçıkoç da, projeyi Vali Ali Haydar Öner'in teklifleriyle geliştirdiklerini söyledi. AKA'nın büyük bir proje olduğunu savunan Kaçıkoç, "ITSO'nun da böyle bir esere ihtiyacı vardı. İstanbul yolu üzerinde 6 bin 700 metre karelik bir alan bize ait. Orada ITSO ve AKA Yönetim Merkezi inşa edilmesi fikri gelişti. Hemen harekete geçtik. Projeleri çizildi. Bu eserin en büyük özelliği yeşil ve kendi enerjisini kendisi üretecek olması. Bu açıdan çevreci olacak" dedi. Projeyi çizen Mimarlar Odası Antalya Şubesi Isparta Temsilcisi Merve Kuyu, iki katlı binanın en önemli özelliğinin enerji olduğunu ve bu anlamda Isparta'nın ilk binası olacağını savundu.
AA


Geri Dön