27 / 04 / 2024

Akademisyenler İzmir Örnekköy ve Uzundere'deki dönüşümü araştıracak!

Akademisyenler İzmir Örnekköy ve Uzundere'deki dönüşümü araştıracak!

İzmir'de kentsel dönüşümün sembolü haline gelen Örnekköy ve Uzundere'deki sosyal konut alanlarına yerleşen vatandaşların yeni yaşam biçimleri ve beklentileri akademisyenlerin araştırma konusu oldu.



Yaşar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gülsüm Baydar'ın yürütücülüğünde hazırlanan TÜBİTAK destekli araştırma projesi, Türkiye'de hızla devam eden yeni kentsel dönüşüm projelerine rehber olabilme niteliği taşıyor. Baydar, "Araştırmanın tüm verilerine http://yeniyer. yasar.edu.tr internet sitesinden ulaşılabilmesi mümkün. Bu internet sitesinin tüm kentsel dönüşüm projeleri hazırlayacak olan karar vericilere de rehber oluşturmasını umuyoruz" dedi.



Sabah Egeli




Haber Posta Ege Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



İzmir'de kentsel dönüşümün sembolü haline gelen Örnekköy ve Uzundere'deki sosyal konut alanlarına yerleşen vatandaşların yeni yaşam biçimleri ve beklentileri Yaşar'lı akademisyenlerin araştırma konusu oldu 


Yaşar Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Gülsüm Baydar'ın yürütücüliiğünde, kentsel dönüşümün sembolü haline gelen Örnekköy ve Uzundere'deki sosyal konut alanlarına yerleşen vatandaşların yeni yaşam biçimleri ile beklentileri mercek altına alındı. Araştırmacılar projede; site yönetimi oluşturulmasını, sosyal aktiviteleri barındıracak mekanların planlanmasını, kullanıcıların ihtiyaç ve taleplerine dair ön araştırmanın yapılmasını, farklı kullanıcı profillerine göre konut tipi çeşitliliğinin artırılmasını önerdi. Bazı vatandaş görüşleri ise şöyle: "Eski komşuluk ilişkileri kalmadı. Müstakil evlerimizi özlüyoruz. Gecekondu sular içinde kalıyordu, şimdi çok memnunum. Artık hava kirliliği yaşamıyoruz. Isınma problemimiz kalmadı." Tüm verilere bu internet sitesinden ulaşılabilecek. 




Posta Ege


Geri Dön