26 / 04 / 2024

Akasya Acıbadem Arkiparc Gayrimenkul Ödülü'nde finale kaldı!

 Akasya Acıbadem Arkiparc Gayrimenkul Ödülü'nde finale kaldı!

Dünyanın en prestijli gayrimenkul fuarı MIPIM’den 2 ödülle dönen Mimar Mehpare Evrenol, yine SAF GYO’nun Akasya Acıbadem projesi ile Arkiparc Gayrimenkul Ödülü'nde finale kaldı...




Arkitera Mimarlık Merkezi’nin düzenlediği Arkiparc Gayrimenkul Fuarı kapsamında verilecek olan Gayrimenkul Ödülleri, 11 Nisan’da Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleşecek olan tören ile sahiplerini bulacak. Sektörün gündemini belirleyen isimlerin bulunduğu jüri tarafından seçilerek finale kalan Akasya Acıbadem, bu yıl dördüncüsü düzenlenen ödül töreninde  “Konut” kategorisinde yarışacak.  


Mimar Mehpere Evrenol; “ Proje üzerinden mimarına ve geliştiricisine verilen ArkiPARC Gayrimenkul Ödülü’nde Akasya Acıbadem ile finalist olmaktan ötürü çok gururluyuz. Finalde 6 kategoride birbirinden başarılı toplam 18 proje yarışacak. Birinciyi, ziyaretçi, katılımcı, basın ve konuşmacı olarak katılan davetlilerin oylarının belirleyeceği törende Akasya Acıbadem ile dereceye girmeyi ve ödüllerimize bir yenisini daha eklemek istiyoruz” dedi.



Akasya Acıbadem:

Kent Etabı  ile European Property Awards 2012’de (Avrupa Gayrimenkul Ödülleri) “En iyi Yüksek Yapı” Türkiye  ve Avrupa birincisi oldu. Proje aynı zamanda, bu sene MIPIM’de Göl ve Koru etaplarıyla “People’s Choice Awards (2013’te Halkın Seçimi)” kategorisinde halkın birincisi seçildi.

Mehpare Evrenol-Mimarlar Workshop :

İzmir'de doğan Mehpare Evrenol ilköğrenimini  Ankara  Koleji, Orta Öğrenimini  İzmir  Amerikan Koleji'nde tamamladı. İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Yüksek Mimarlık Bölümünden 1977'de mezun oldu. 1982'ye kadar aynı kurumda, şehircilik kürsüsünde asistan olarak görev yaptı. Prof. Mehmet Çubuk ile doktora çalışması yürüttü ve birlikte "Güzel Sanatlar Üniversitesi Modeli" isimli çalışmayı yayımladılar. 1982-1990 yılları arasında Mimarlar A.Ş. 'de projeci olarak çalıştı. Evrenol 1990 yıllında Alp Evrenol ile birlikte kurduğu Workshop Mimarlar Ltd. Şti.’nde mimari ve iç mimari projelerin tasarımcısı ve yürütücüsü olarak çalışmaktadır.

Mimarlar-Workshop, kültürel mirasın kazandırdığı mimari değerleri koruyup yeniden yorumlayan; sosyoloji, psikoloji, sanat, bilim ve teknik gibi düşün ve üretim alanlarını bir potada eriten bir mimarlık ofisidir. Projelerinde özellikle kent kültürünün gelişmesine katkıda bulunan, yapılı çevrenin doğa ile olan ilişkisini önemseyen; deneyimli ve genç ekibiyle “atölye” anlayışında büyük ölçekli projeler üreten bir yaklaşım benimsemiştir. Mimarlar Workshop’ta projeler mimarlardan, iİlüstratörlerden, kent plancılarından ve peyzaj mimarlarından oluşan bir ekiple geliştirilmektedir.


Geri Dön