19 / 04 / 2024

Akasya AVM'nin açılışı önümüzdeki yıla ertelendi!

Akasya AVM'nin açılışı önümüzdeki yıla ertelendi!

2013 yılının 3. çeyreğinde hizmete açılması planlanan Akasya AVM'nin açılışı önümüzdeki yıla ertelendi...



Son dönemin en gözde yatırım alanlarından biri kuşkusuz gayrimenkul. Öyle ki başta İstanbul olmak üzere birçok ilde içinde konut, iş merkezi ve rezidansın bulunduğu dev kompleksler yükseliyor. Bu komplekslerin olmazsa olmazlarından biri de alışveriş merkezi (AVM).

 

Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği (AYD) verilerine göre Türkiye’de 2012 sonu itibariyle 306 AVM var. Şu anda AVM’nin olmadığı il sayısı 25. Yılbaşından bu yana 11 tane daha AVM açıldı. Böylece toplam kiralanabilir alan 8.5 milyon metrekareye ulaştı. Yılsonuna kadar 14 AVM’nin daha hizmete girmesi bekleniyor. Bunlardan biri de Akasya.

 

İstanbul Acıbadem’de inşa edilen proje kapsamında AVM’nin yanı sıra rezidans daireler ve Central Park gibi üniteler bulunuyor. 256 mağazanın bulunacağı AVM’de konser ve tiyatro salonları gibi mevcut AVM’lerden farklı sosyal donatı alanları yer alacak.

 

Birçok perakendecinin girmek istediği Akasya AVM’yle ilgili bir duyum aldık. Öğrendiğimize göre 2013’ün üçüncü çeyreğinde hizmete girmesi planlanan AVM’nin açılışı önümüzdeki yıla ertelenmiş. Buna gerekçe olarak da kompleksin inşaatının henüz istenen seviyeye gelmemesi gösteriliyormuş. Yine piyasadan öğrendiğimize göre bir aksilik olmazsa Akasya AVM 2014’ün mart ayında kapılarını açacakmış…

 

Para Dergisi


Geri Dön