28 / 03 / 2024

Akasya Park AVM'ye 8 bin lira ceza!

Akasya Park AVM'ye 8 bin lira ceza!

"Akasya Park Ümraniye" alışveriş merkezi (AVM), çevre sakinlerini canından bezdirdi. 460 milyon liralık yatırım, "Küçük Maslak" olarak anılan bölgede AvivaSA, TEB, Bank Asya ve Albaraka Türk gibi finans şirketlerinin hemen yanında bulunuyor...



"Akasya Park Ümraniye" alışveriş merkezi (AVM), çevre sakinlerini canından bezdirdi. 460 milyon liralık yatırım, "Küçük Maslak" olarak anılan bölgede AvivaSA, TEB, Bank Asya ve Albaraka Türk gibi finans şirketlerinin hemen yanında bulunuyor. Akasya Yapı inşaatında, yerleşim bölgesinde dinamit patlatmak için yasal sınır olan 500 metre aşıldığı için çevre sakinleri diken üstünde. En son patlatılan dinamitler, çevredeki işyerlerinde ve 40 otomobilde maddi hasara neden olunca Ümraniye Belediyesi de şirkete en üst sınırdan para cezası kesti. 


BAĞLANTILARI SAYESİNDE İZNİ ALDI 

Katırcıoğlu'nun sahibi olduğu şirketler arasında yer alan Akasya Yapı, Ümraniye Belediyesi'nden alınan 30.09.2013 tarihli ruhsatla Akasya Park Ümraniye projesine başladı. Toplam 50 bin metrekare kiralanabilir alana sahip olan ofis bloku ve 80 bin metrekare AVM alanıyla 46 bin metrekare arsa alanında yükselen dev projenin inşaat zemininde çok sert kayalar bulunuyor. Bu nedenle şirket, İstanbul Valiliği ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne "Patlayıcı Madde Satın Alma ve Kullanma Belgesi" için başvuruda bulundu. Ancak dinamit patlatmak için yerleşim bölgesinde yasal sınır 500 metre olmasına rağmen emniyetteki bağlantılar aracılığıyla gerekli izin verildi. Aylardır diken üstünde yaşayan çevre sakinleri, patlamalar nedeniyle sarsıntı yaşıyor. Araçlar ve işyerleri zarar görüyor. 


GÖKYÜZÜNDEN TAŞ YAĞDI 

İnşaatta son olarak 18 Eylül'de meydana gelen patlamalarda büyük çapta maddi hasar meydana geldi. Söz konusu tarihte 2 dakika arayla peş peşe patlayan 2 dinamit, bölgede büyük paniğe neden oldu. Caddeyi toz bulutları sararken, taş parçaları da yola savruldu. Patlama sesleri üzerine yolda yürüyen vatandaşlar arabaların altına ve duvar dibine saklandı. Patlama nedeniyle yola savrulan taşlar da otomobillerin üzerine düştü. Yol kenarında park halinde bulunan 40 kadar araç zarar gördü. Bazılarının camı kırıldı. Aracı zarar gören bir vatandaş, "Resmen gökyüzünden taş yağdı. Bankamatiğe para yatırırken arabanın altına yatmak zorunda kaldım. İnsanlar kendine siper aradı" dedi. 


8 BİN 158'ER LİRA CEZA... 

Emniyete ve belediyeye yapılan şikayetlere, yaşanan son olay da eklenince Ümraniye Belediyesi harekete geçti. Zarar gören araçlar ve işyerlerine ait tutanaklar ışığında inceleme başlatan Yapı Kontrol Müdürlüğü, 3194 sayılı İmar Kanunu'nun 34. ve 40. maddelerine muhalefetten 'can ve mal güvenliği tehdit edildiğinden' hazırlanan raporu belediye encümenine sevk etti. Encümen de 23 Eylül günü alınan kararda, Akasya Yapı, şantiye şefi, yapı denetim firması ve müteahhit firmaya en üst ceza sınırı olan 8 bin 158'er lira para cezası verdi. Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Maliki Ejder Batur, her türlü yapı inşaatında güvenliğe büyük önem verdiklerini kaydederek "Güvenliği sıkı denetliyoruz. İnşaatlara yönelik sık sık denetimler yapıyoruz. Son patlamanın ardından ivedilikle tutanaklar tutuldu ve encümene sevk edildi. Encümen de gerekli önlemler alınmadığı gerekçesiyle para cezası verdi" dedi. 


Sabah 


Geri Dön