28 / 03 / 2024

Akasya Park Ümraniye'nin rezidansını Ant Yapı yapıyor!

Akasya Park Ümraniye'nin rezidansını Ant Yapı yapıyor!

Ümraniye'deki CarrefourSA, AvivaSA, Türk Ekonomi Bankası, Bank Asya, gibi birçok fınans şirketinin merkez binalarının ve arsalarının sahibi Katırcıoğlu ailesine ait olan Akasya Park Ümraniye'nin rezidans bloklarını Ant Yapı yapıyor...




Mustafa Talat Katırcıoğlu'na Türkiye'nin gizli zenginlerinden biri desek abartmış olmayız. Ne bir demeci, ne de bir fotoğrafı bulunan Mustafa Talat Katırcıoğlu ve ailesi Türkiye'nin gizli gayrimenkul zenginlerindendir. 


Öğrendiğimize göre Ümraniye'deki CarrefourSA, AvivaSA, Türk Ekonomi Bankası, Bank Asya, Albaraka Türk, vakıfbank gibi birçok fınans şirketinin merkez binalarının ve arsalarının sahibi Katırcıoğlu Ailesi'dir. Halen bu araziler üzerinde çeşitli ofis projeleri devam ediyor. 


Geçen ay sonunda yolumuz bu bölgeden geçtiğinde büyük bir inşaat dikkatimizden kaçmadı. CarrefourSA'nın bahçesi konumundaki, Küçüksu yoluna cepheli 48 bin metrekare arazide hafriyat başlamış. İnşaatın detaylarıyla ilgili olarak arsa sahibi Mustafa Talat Katırcıoğlu'nu aradık. 


Katırcıoğlu, projenin AVM, rezidans ve ofis projelerinden oluştuğunu belirtiyor. Verdiği bilgiye göre, Akasya Park Ümraniye adı verilen projenin 617 bağımsız daireden oluşan rezidans bloklarını Ant Yapı hayata geçirecek. 

Projede kiralanabilir alanı 46 bin metrekare olan bir AVM ve yaklaşık 50 bin metrekarelik kullanım alanına sahip ofis binası yer alacak. AVM'nin işletmesini ise Ece Türkiye yapacak. Akasya Park Ümraniye'nin 200 milyon euro'ya mal olması ve iki yıl içinde tamamlanması öngörülüyor. 


Peki gayrimenkul zengini Mustafa Talat Katırcıoğlu kim? 


İstanbul Ticaret Odası kayıtlarına göre, Katırcıoğlu'nun adına kayıtlı sekiz şirket bulunuyor. Ağırlıklı olarak inşaat sektöründe faaliyet gösteren Katırcıoğlu'nun kendine ait ve ortaklığının bulunduğu şirketlerin isimleri ise şöyle: Akasya Yapı, Akasya Madencilik, Akasya Alçı Maden Üretim, Forum İnşaat, Aksan Ak İnşaat, Elbruz Enerji Elektrik Üretim, Özgün İnşaat, Berraksu Elektrik Üretim. 


Para


Geri Dön