25 / 04 / 2024

Akasya Yeni Nesil Yaşam Kompleksi Anadolu Yakası’na yeni bir soluk getiriyor!

Akasya Yeni Nesil Yaşam Kompleksi Anadolu Yakası’na yeni bir soluk getiriyor!

Akasya Yeni Nesil Yaşam Kompleksi Anadolu Yakası’na yeni bir soluk getiriyor. Anadolu Yakası’ nın, hem de İstanbul’ un en iddialı yeni nesil yaşam kompleksi olacak.



Türkiye’nin ve dünyanın en tanınmış, değerli ve en sevilen markalarını misafirlerine sunacak olan Akasya ‘’Yeni Nesil Yaşam Kompleksi’’, keyifli alışveriş deneyimi, zengin sosyal yaşam seçenekleri, doğayla iç içe olmayı sağlayan göllerin enerjisiyle bütünleşmiş yeşil alanları, açık havanın tadını çıkarmak için tasarlanmış birçok keyifli meydanı ve ulaşım kolaylığı ile hem Anadolu Yakası’nın, hem de İstanbul’un en iddialı yeni nesil yaşam kompleksi olacak.

 

Merakla beklenen 80 bin metrekarelik kiralanabilir alana sahip Akasya  Acıbadem “Yeni Nesil Yaşam Kompleksi”nde dünyanın ve Türkiye’nin lider markaları, restoranları, konser alanları, 15 adet sinema salonu (1 adet IMAX, 2 VIP olmak üzere), spor merkezi, çocuklar için eğlenirken öğrenme imkanı sunan “çocuklar ülkesi” kurarak dünyanın en büyük çocuk “eğitim ve eğlence” markası olmayı başarmış Kidzania da yer alacak. İçerisinde yaklaşık 300 seçkin markanın yer alacağı kompleks, doğa ile iç içe yapısı ve sürdürebilirlik bilinci ile fark yaratacak.


Akasya Yeni Nesil Yaşam Kompleksi ve Akasya Acıbadem Konut Projesi, enerji verimliliği atmosfer ve doğru kaynakların kullanımı, yerel sorunlara yaptığı çözümler, iç hava kalitesi ile sağlığa verdiği önem ve binanın çevreye olan uzun vadeli etkisini azaltma sistemleri sayesinde Türkiye’de bu kadar büyük bir proje ile BREEAM sertifikası almaya hak kazanan tek proje oldu.


Doğaya ayrılan yaklaşık 50 bin m2’lik yeşil alanları ve 7 bin 500 m2 yerleşik gölleri ile doğayla barışık, nefesli yaşam kompleksi olan Akasya, İstanbul’un tam ortasında hem Anadolu Yakası’nın hem de İstanbul’un en iddialı yaşam kompleksi olacak.  Sergiler, gösteriler ve farklı etkinliklerle ziyaretçilere alışverişin dışında, nefesli ve keyifli çok özel bir yaşam alanı ve yeni deneyim fırsatları sunacak Akasya’nın 2014’ün ilk çeyreğinde ziyaretçilerini ağırlamaya başlaması planlanıyor.

 

Çocuklar ülkesi KidZania, Akasya’da…

 

İşlediği tema ile dünyanın birçok ülkesinde yer alan ve çocuklara eğlenirken öğrenme imkanı sunarak bir  “keşif ve eğlence cumhuriyeti”  konsepti kuran, dünyanın en büyük çocuk “eğitim ve eğlence” markası olmayı başarmış KidZania, 9 bin 900 metrekarelik alanı ile Türkiye’de ilk defa Akasya içinde yer alacak. 

 

Çocuklar KidZania’da yer alan 60’tan fazla faaliyet alanında, kendi becerilerine ve ilgi alanlarına uygun 90’dan fazla rol üstlenerek diledikleri mesleği seçebilecek. Gerçek bir şehir düzenlemesi içinde çocuklar; doktor, itfaiyeci, pilot vb. meslekleri canlandıracak. Kidzania’da çocuklara uygun boyutlarda tasarlanmış hastane, itfaiye, tiyatro, arkeoloji müzesi, gazete,  banka, stadyum gibi çok sayıda faaliyet alanı yer alacak.

 

Sinema keyfi Akasya’da yaşanacak…

Sinemalar, teknolojik gelişmeler doğrultusunda modern ve konforlu bir çizgide dizayn ediliyor. Alışveriş merkezi konseptine paralel ama kendilerine özgü bir tasarımı olan sinema alanında biri IMAX ikisi VIP olmak üzere toplam 15 adet sinema salonu, çeşitli rekreasyon alanları, sergi, gösteri ve farklı etkinliklerle ziyaretçilere alışverişin dışında, nefesli ve keyifli çok özel bir yaşam alanı ve yeni deneyim fırsatları sunulması hedefleniyor.

 

Ulaşım adına her şey düşünüldü…

İstanbul Anadolu Yakası’nın seçkin semtlerinden ve konumu itibariyle İstanbul’un en merkezi noktalarından biri olan Acıbadem’in kalbinde yer alan Akasya, getirdiği yüksek standartları, ulaşım kolaylığıyla da birleştiriyor. Akasya’da, çevre ve kamu adına da dikkat çekici çalışmalar yapılıyor. Doğrudan metro bağlantısı olan projeler parmakla sayılırken, hem ana yollara hem metro hatlarına hem de köprülere doğrudan entegrasyonu olan Akasya Acıbadem, özel bağlantı yolları yapan ilk proje niteliği taşıyor.  İstanbul’un iki yakasını birbirine bağlayan Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprüleri bağlantılarını da içeren bağlantı yolları, modern toplu ulaşım araçlarından olan metro, metrobüs ve  Marmaray  hatlarına proje içinde 450 metre uzunluğunda yürüyen bantlarla desteklenen bağlantı tüneli oluşturuldu. İstanbul genelinde yaşanan otopark sonunu da dikkate alarak tasarlanan projede yaklaşık 5 bin araçlık kapalı otopark bulunuyor.

 

Akasya Acıbadem ödüle doymuyor!

Akasya Acıbadem, Danimarka’dan Azerbaycan’a, dünyanın dört bir yanından finale kalan tüm projelerin yer aldığı ve 50 bin kişinin oy kullandığı Mipim “People’s Choice Awards” kategorisinde yapılan halk oylamaları sonucu 32 proje arasından birinci seçildi. Mehpare ve Alp Evrenol öncülüğünde yaklaşık 15 kişilik bir ekiple, 5 yıllık bir çalışmanın ardından projelendirilen Akasya Acıbadem, Avrupa'nın en prestijli gayrimenkul ödüllerinden olan 'The European Property Awards 2012'de "En İyi Yüksek Bina Mimarisi" kategorisinde 5 yıldız almış ve “Avrupa’nın En Başarılı Projesi” seçilmişti. Arkitera Mimarlık Merkezi'nin "Kentsel Kalite için Diyalog" ana teması ile bu yıl dördüncüsü düzenlenen ArkiPARC Gayrimenkul Fuarı 2013 kapsamında düzenlenen ödül töreninde Akasya Acıbadem, konut kategorisinde finale kalan 3 proje arasından birinci seçildi.

 

Breeam Sertifikası almaya hak kazanan tek büyük proje…

Akasya “Yeni Nesil Yaşam Kompleksi” ve Akasya Acıbadem konut projesi, küresel atmosfer ve doğru kaynakların kullanımı, yerel sorunlara yaptığı çözümler, iç ortam, sağlığa verdiği önem ve binanın çevreye olan uzun vadeli etkisini azaltma gibi çevreye verdiği önem sayesinde Türkiye’de bu kadar büyük bir proje ile BREEAM Sertifikası almaya hak kazanan tek proje oldu.

 



Geri Dön