25 / 04 / 2024

Akbank, 50 yeni şube açacak

Akbank, 50 yeni şube açacak

Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer, krizin etkisiyle 2009'un ilk üç çeyreğinin sıkıntılı geçeceğini söyledi



Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer, krizin etkisiyle 2009'un ilk üç çeyreğinin sıkıntılı geçeceğini söylerken, banka olarak büyüme öngörülerini 2009 için yarım puan ya da başa baş olarak açıkladı. İstihdam konusunda "Akbank her zaman adam da alacak, adam da çıkaracaktır" diyen Suzan Sabancı Dinçer, bu yıl 50 şube açma planlarından da söz etti.

TÜRKİYE Kadın Girişimciler Derneği'nin düzenlediği "Ekonomideki Beklentiler, Şirketlere Tavsiyeler" konulu toplantının konuşmacısı olan Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer, 2009 yılını değerlendirirken, ilk 3 çeyreğin sıkıntılı geçeceğini söyledi. Geçen yıl sonlarında personel çıkarmaların gündem geldiği Akbank'ın 50 yeni şube açma planı bulunduğunu belirten Suzan Sabancı Dinçer, "Akbank her zaman adam da alacak, adam da çıkaracaktır" dedi.

Üç çeyrek sıkıntılı geçer

Kriz ortamında alınması gereken önlemlerden söz eden Suzan Sabancı Dinçer, şöyle konuştu: "Tüm dünyada global krizin etkisinin 2009'un ilk 3 çeyreğinde devam edeceği görülüyor. Türkiye'yi de bu krizin dışında tutamayız. İlk altı, yedi, sekiz ay sıkıntılı geçecektir. Türkiye'de cari açığın bu yıl 20-22 milyar dolar seviyesinde olmasını bekliyoruz. 2008'i yüzde 1.5 büyüme ile kapattıktan sonra 2009'da banka olarak tahminimiz yüzde yarım büyüme veya başa baş diye görüyoruz Türkiye'yi."

Türkiye'nin itibarı önemli

Suzan Sabancı Dinçer, Türkiye'nin krize kuvvetli girdiği görüşünü savunurken, 'neden ilk tepkiyi siz verdiniz, reel sektörle zincirleri neden kopardınız" sorusuna şu yanıtı verdi: "Kısa vadeli çözümler için, uzun vadeli itibarımızı sokağa atamayız. Dolayısıyla biz bankacılık sektörü olarak ne yaptık, hepimiz likiditemize çok dikkat ettik."

Şube başına 7-8 eleman

Eleman çıkartmalara yönelik bir soru üzerine de "Akbank, her zaman adam da alacak, adam da çıkaracaktır" diyen Suzan Sabancı Dinçer, şu açıklamayı yaptı: " Türkiye yarım puan veya başa baş büyüse bile 50 tane şube açma politikamız var. Her şubeye en az 7-8 personel alınacağı düşünüldüğünde, 2009'da da yeni eleman alımı yapmaya devam edeceğiz. Performansı iyi olan arkadaşlar bizlerle çalışacak. Performansı iyi olmayanları da maalesef ayırmak zorunda kalacağız. İsteriz ki tüm arkadaşlarımız verdiğimiz eğitimlerle, önermiş olduğumuz donelerle iyi performans sergilesinler ve bankanın gidişatına pozitif etki yapsınlar. İstihdam konuları, eleman konuları günlük değildir, süreklidir. Şirketlerin ülkelere, ekonomiye, müşterilerine, hissedarlarına sorumlulukları vardır."

Türkiye, büyük şirketlerin radarında

TÜRKİYE'nin potansiyeline dikkat çeken Suzan Sabancı Dinçer, "Türkiye'nin kriz bittikten sonra ilk çıkış yapacak ülkelerden biri olacak" dedi. Dinçer, bu konuda şunları söyledi: "Krizden sonra gelişmiş ülkelerden gelişmekte olan ülkelere kaynak aktarımı tekrar devam edecek, öncelikli ülkeler arasındayız. Türkiye, tüm büyük şirketlerin radarında."

Faiz düşse bile herkes temkinli

FAİZLERİN düşmesinin bankacılık sektörü için önemine dikkat çeken Suzan Sabancı Dinçer, şöyle konuştu: "Faizler son bir aydır aşırı süratli düşüyor, biz de düşürdük. Ancak faizler düşse bile herkeste bir temkin görüyoruz. bu da çok doğal. Ama sektörde kredi vermeme gibi bir durum yok."

Hürriyet

Geri Dön