19 / 04 / 2024

Akbey İnşaat Bağdat Caddesi projelerine odaklandı!

Akbey İnşaat Bağdat Caddesi projelerine odaklandı!

Akbey İnşaat, Anadolu Yakasının en değerli bölgesi Bağdat Caddesi’nde kentsel dönüşüme odaklandı. Akbey İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Behram, Bağdat Caddesi’nin ardından Kartal’da da var olmayı planladıklarını söyledi...




Türkiye’nin önde gelen kuruluşlarına endüstriyel bina, okul, alışveriş merkezi, hastane, üniversite kampüsü ve konut projeleri gibi birçok projeyi başarı ile tamamlayan Akbey İnşaat, Anadolu Yakasının en değerli bölgesi Bağdat Caddesi’nde kentsel dönüşüme odaklandı.


Akbey İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Behram, Bağdat Caddesi’ni pilot bölge olarak seçtiklerini belirterek, yılda en az 10 dönüşüm projesi yapmayı hedeflediklerini söyledi. Akbey İnşaat, Bağdat Caddesi’nin ardından Kartal’da da var olma planları yapıyor.

 

1998 yılında Taahhüt işleri yapmak amacı ile kurulan Akbey İnşaat 2007 yılında konut işine geçiş yaptı. Mersin ve Urfa'da konut projeleri inşa eden Akbey İnşaat, 2008 yılında İstanbul Göztepe'de kentsel dönüşüm projesi kapsamında konut inşa etti. 


2 bin 650 metrekare inşaat alanına sahip olan 13 dairelik Göztepe projesi 2013 yılında tamamlandı. Akbey İnşaat şu an Fenerbahçe'de inşa ettiği 14 katlı lüks projesinde 170 metrekarelik 4+1 ve dubleks dairelerin satışlarına devam ediyor. 7 bin 650 metrekare inşaat alanına sahip olan proje Kasım 2013'te başlamıştı.


Kentsel dönüşümde  Bağdat Caddesi’ni seçen firma butik dönüşüm projelerini hayata geçirmeyi hedefleyen  Kenan Behram, “ Bağdat Caddesi son zamanlarda şantiye alanına dönüştü. Ancak biz diğer firmalardan farklı olarak sahil bandında, birbirine benzemeyen, satışında sorun yaşanmayacak projeler yapmak için çalışıyoruz” diye konuştu. Fenerbahçe’de ikinci projeleri için görüşmede olduklarını ifade eden Behram, Özgürlük Parkı ve Cemil Topuzlu çevresinde  de iki adet proje için çalışmalarının olduğunu ifade etti.


Geri Dön