25 / 04 / 2024

Akçaabat Yeni Mahalle tepkisini sürdürüyor!

Akçaabat Yeni Mahalle tepkisini sürdürüyor!

Yeni Mahalle tepkisini sürdürüyor. AKÇAABAT Yenimahalle sakinlerinden Samet Seis, haksızlığa uğradıklarını ve göz göre göre hak yenildiğini belirtti. Samet Seis yaptığı açıklamada Akçaabat imar planlarını değerlendirdi.



AKÇAABAT Yenimahalle sakinlerinden Samet Seis, haksızlığa uğradıklarını ve göz göre göre hak yenildiğini belirtti. Samet Seis yaptığı açıklamada "Yıldızlı'dan başlayan ve Kavaklı'ya kadar devam eden çevre yolunun Yenimahalle ve Çolaklı mahallesi hariç her kesiminde vatandaşlara yerlerinin ücretleri ödenerek yolun geçmesi sağlanmıştır. Buna karşılık Yenimahalle ve Çolaklı'da uyguladıkları 18. Madde kanunu ile buradaki vatandaşları mağdur etmişlerdir. Karayolları yolun geçtiği bazı bölümlere para ödeyerek geçerken bizim yerlerimizden ise hiçbir ücret ödemeden geçmesi sağlanmıştır. Karayollarının vatandaşlara ödeyecek olduğu parayı ceplerine indirmek için 18.Madde imar uygulamasını devreye soktular. 18.madde uygulaması yapıp vatandaşlardan yerlerini bedava alarak Karayollarının Yenimahalle ve Çolaklı Mahalesi'ne ödeyecek olduğu parayı rant haline getirmişlerdir. 


Vatandaşları ezmeyi kendilerine ideoloji yapan Akçaabat Belediyesi tarafından uygulanan 18.madde uygulaması Trabzon idari mahkemesinde dava konusu olmuştur ve gerekçe olarak ta düzenleme sınırının belirlenmesi esaslarına şehircilik ilkelerine parselleme tahsis ve kamu yaranna uygun olmadığı anlaşılmış olup işlemde hukuka uyarlılık bulunmadığı sonucuna varılmıştır. Açıklanan nedenlerle dava konusu işlemin iptaline oy birliği ile karar verildi diyor idari mahkeme Türk milleti adına bu kararı iki kere üst mahkemelere ihtirazda bulunan o haramzadeler bu kararı gene bozduramamıştır ve dava kesinleşmiştir. Şimdi de o Akçaabat Belediyesi mahkeme kararlarını örtbas etmeye çalışmaktadır. Zaten mahkeme kararına uysalar Yenimahalle ve Çolaklı mahallesine nasıl para ödeyecek devletin kasasından iki kere para çıkar mı aynı yere düşüncesi onlar için çıkılması zor olan bir yol olacaktır" dedi. 


Karadeniz'den Günebakış


Geri Dön