26 / 04 / 2024

Akçansa, 3. havalimanı beton tedarik işine aday olacak!

Akçansa, 3. havalimanı beton tedarik işine aday olacak!

Akçansa, önümüzdeki yıl mega projelerin tedarikçisi olmaya aday. Üçüncü köprü projesi kapsamında 2014-2015'te 1 milyon metreküp üzeri hazır beton tedariki gerçekleştirecek olan şirket, 3. havalimanının betontedarik içine de aday olacak




Üçüncü köprünün çimento tedarikçisi Akçansa, önümüzdeki yıl da mega projelerin tedarikçisi olmaya aday.Üçüncü köprü projesi kapsamında 2014-2015'te 1 milyon metreküp üzeri hazır beton tedariki gerçekleştirecek olan şirket, 3. havalimanının beton tedarik içine de aday olacak. Şirketin ilk yarı finansal sonuçlarının ve ikinci yarı beklentilerinin açıklandığı toplantıda konuşan Akçansa Genel Müdürü Hakan Gürdal, özellikle ihalesini aldıkları 3. Köprü ve metro inşaatları gibi mega projeler ile önemli bir ivme kazandıklarını açıkladı. İlk yan itibari ile şirketin cirosunun 546.7 milyon TL'ye ulaştığını açıklayan Gürdal, 63.9 milyon TL de dönem karı elde ettiklerini açıkladı.

3. köprüye 1 milyon metreküp beton Önümüzdeki 2 yıl boyunca üzerinde çalışacakları en büyük projenin 3. köprü ile köprünün Avrupa yakasındaki bağlantı yollan olacağına işaret eden Gürdal, "3. Köprüde diğer iki köprüden farklı olarak beton kuleler inşa edilecek. Statiği gereği sadece asma değil ön germeli de olacak. Bu beton kuleler için de 120 yıl ömrü olan bir ürün kullanacağız. Sadece ayaklar için 250 bin ton beton kullanacağız.
Tüm testlerde ispatlandığı şekilde geçirimsizlik şahin bulunan beton, C50 dayanım sınıfında yer alıyor ve denizdeki klor iyonlannm yapıya geçmesiyle oluşan korozyonu engelliyor. Bağlantı yollan ile birlikte bu rakam 1 milyon metreküpü geçecek.

3. havalimanı ile ilgili bir gelişme olduğu takdirde oraya da talibiz. Henüz bir takvim gelmedi ama bağlantı halindeyiz" açıklamasında bulundu.
Hakan Gürdal, yılın ilk yarısında yüzde 16'ye yakın büyüyen çimento sektörünün mega projelerin ve kentsel dönüşümün de desteğiyle büyümesini sürdüreceğini söyledi. Gürdal, "Şu anda yavaş yavaş normal düzeye iniliyor.Yıl sonu büyüme rakamı yüzde 6 civarında olacaktır" diye konuştu.

Dünya

Geri Dön