29 / 03 / 2024

Akçansa 3. köprüye özel çimento üretti!

Akçansa 3. köprüye özel çimento üretti!

Akçansa, 3’üncü Boğaz Köprüsü’nün betonarme ayakları için ‘100+’ adını verdiği, hem yüke hem de iklim koşullarına bir asır sorunsuz şekilde dayanacak özel çimento üretti.



Sabancı Çimento Grubu şirketlerinden Akçansa’nın Genel Müdürü Mehmet Hacıkamiloğlu, İstanbul’da inşası süren 3. Boğaz Köprüsü’nün beton ayakları için 100 yıl dayanabilecek özel bir çimento ürettiklerini söyledi. Sabancı Çimento Grubu şirketlerinde ve sektörde yaşanan gelişmeleri değerlendirmek üzere düzenlenen toplantıda konuşan Hacıkamiloğlu, yer aldıkları projelere geçen yıl İstanbul’da inşa edilecek 3’üncü Boğaz Köprüsü’nü de eklediklerini belirterek, şöyle devam etti:


Çekmece’de üretildi

“3’üncü Boğaz Köprüsü’nün ayakları betonarme inşaat tekniğiyle yapıldı. 300 küsür metreyle Avrupa’nın en büyük yapılarından biriydi. Hem Anadolu yakasında hem de Avrupa yakasında kurduğumuz tesislerle bu özel betonu özel bir çimentodan ürettik. Büyükçekmece fabrikasında ürettimiz çimentoyla 100 yıl sorunsuz bir şekilde hem o yüke hem o trafiğe hem de iklim koşullarına dayanabilecek bir beton ürettik. 100+ adını taşıyan ürünümüz her türlü fiziksel ve kimyasal etkiye dayanıklı.” Hacıkamiloğlu ayrıca, geçen yıl Türkiye çimento ihtiyacının yaklaşık yüzde 9’unu karşılayacak miktarda üretim yaptıklarını anlattı.


Kapasitede lider

- Sabancı Holding 50 yıla yakın süredir çimento sektöründe.


- Türkiye’de yüzde 17’lik payla en büyük kapasiteye sahip.


- Akçansa ve Çimsa’nın 2014 toplam cirosu 2.5 milyar TL.


- İki şirketin toplam karı 450 milyon TL’ye ulaştı.


- Bu yıl 300 milyon TL yatırım hedefleniyor.


- Çimento Grubu’nun piyasa değeri 5.5 milyar TL.


Satın almaya 1.5 milyar dolar ayrıldı

Sabancı Holding Çimento Grubu Başkanı Hakan Gürdal, satın alma fırsatlarını incelediklerini belirterek, “Satın alma fırsatları için 1.5 milyar dolara kadar borçlanma potansiyelimiz var” dedi. Uzun zamandır yurt dışında satın alma planlarının gerçekleşememesinde siyasi ve politik gelişmelerin etkili olduğunu vurgulayan Gürdal, “Bizim potansiyelimizin yüksek olduğuna inandığımız bölgelerde çok büyük değişimler yaşanıyor” diye konuştu. Gürdal, bu yıl 300-330 milyon liralık yatırım hedefleri bulunduğunu kaydetti.


Afyon fabrikası şehir dışına taşınıyor

Çimsa Genel Müdürü Nevra Özhatay,  2012 yılında aldıkları Afyon Çimento Fabrikası’nı modern teknolojilerle donatılmış yeni bir üretim tesisine taşıyacaklarını duyurdu. Özhatay, “165 milyon dolar tutarında yatırımla Afyon’da şehir dışında, Halımoru köyünde yeni bir fabrika kuracağız. 2015 son çeyrekte temel atma törenini yapacağız” dedi. Fabrika 2016 Mayıs ayında açılacak.


 

Vatan 


Geri Dön