23 / 04 / 2024

Akçansa, Safkan Çimento ile İSO Çevre Ödülü’nü kazandı!

 Akçansa, Safkan Çimento ile İSO Çevre Ödülü’nü kazandı!

Akçansa, İstanbul Sanayi Odası tarafından düzenlenen 2013 İSO Çevre Ödülleri kapsamında çevreci ve inovatif ürün kategorisinde, çevre dostu ürünü “Safkan Çimento” ile ödüle layık görüldü



Türkiye’nin lider çimento ve hazır beton üreticisi Akçansa, İstanbul Sanayi Odası tarafından düzenlenen 2013 İSO Çevre Ödülleri kapsamında çevreci ve inovatif ürün kategorisinde, çevre dostu ürünü “Safkan Çimento” ile ödüle layık görüldü.


İstanbul Sanayi Odası tarafından 1995 yılından bu yana çevrenin korunmasını, enerjinin ve hammaddenin daha verimli kullanılmasını, daha az atık üretilmesini ve çevre dostu üretime yönlenmeyi teşvik etmek amacıyla verilen İSO Çevre Ödülleri sahiplerini buldu. 2013 İSO Çevre Ödülleri 31 Ocak 2013 tarihinde İSOV Akatlar Mesleki Eğitim Kompleksi’nde gerçekleşen ödül töreni ile kazananlara takdim edildi.  


Çimento ve hazır beton üretimindeki liderliğinin yanı sıra sürdürülebilirlik alanındaki yatırımlarıyla da sektöre öncülük eden Akçansa geliştirdiği çevre dostu ürünü ile ödüle layık görüldü. Farklı müşteri ihtiyaçlarına dönük spesifik çözümler sunan Akçansa, yenilikçi ve müşteri odaklı pazarlama anlayışı neticesinde geliştirdiği ve Türkiye’nin en yüksek performanslı çevreci çimentosu olan “Safkan Çimento” ürünü ile ödül aldı. 


Akçansa Genel Müdürü Hakan Gürdal; “Akçansa olarak bu alanda kazandığımız ödül bizim için çok büyük bir öneme sahip. Satış-pazarlamadan satış sonrasında tüm iş süreçlerimizin merkezinde sürdürülebilirlik yaklaşımımız yer alıyor. Tüm faaliyetlerimizde çevre ve insana katkı sağlamayı öncelik kabul eden bir şirket olarak bu alanda yaptığımız yatırımların geri dönüşünü somut olarak görmek bizleri mutlu ediyor. Daha farklı ihtiyaçlara özel çözümler sunarken çevreye katkı sağlayacak şekilde ürün çeşitliliğimizi artırmaya ve ar-ge yatırımları yapmaya devam edeceğiz.  Ayrıca fabrikalarımızda bu güne dek yaptığımız enerji verimliliği ve atık yönetimi yatırımlarını geliştirmeyi hedefliyoruz.  


Yeşil binaların çözüm ortağıyız

Binalarda enerji verimliliği düzenlemeleri, sürdürülebilir konut gibi yeni inşaat yaklaşımlarının Türkiye’de yeni ve önemli bir pazar oluşturduğuna değinen Hakan Gürdal, ürün ve süreç geliştirme çalışmalarıyla doğacak olan talebe çok hızlı yanıt verecek bir konumda olduklarını söyledi. Akçansa’nın hali hazırda yeşil bina projelerinin yüzde 14’ünde çözüm ortağı olduğunu belirten Gürdal, bu oranı 2020 yılında yüzde 30’a yükseltmeyi hedeflediklerini sözlerine ekledi.



Geri Dön