19 / 04 / 2024

Akçay Deresi'nin ıslah ihalesi yapıldı!

Akçay Deresi'nin ıslah ihalesi yapıldı!

Devlet Su İşleri Tarafından 1680 metre uzunluğundaki Akçay deresi ıslah çalışması ihalesine birçok firma katıldı. İhaleyi 3.5 milyar TL bedelle bir inşaat şirketi aldı.




DSİ tarafından 7.5 Milyar' TL bedelle açılan ihaleye birçok firma girdi; 3.5 Milyar TL'ye Bülent Diltaş 

İnşaat şirketinde kaldı. Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından yapılan ihaleye açılan 1680 metre uzunluğundaki dere ıslah programı kapsamında, derelerin her iki yanına betonarme duvar yapılacak. Dere tabanı da betonla kaplanıp 500 gün içerisinde proje tamamlanacak. 1680 metre uzunluğundaki dere ıslah programı kapsamında derelerin her iki yanma betonarme duvar yapılacak. Dere tabanı da betonla kaplanıp 500 gün içerisinde proje tamamlanacak. Pınarbaşı Mahallesinden Taşağıl yolu üzeri belediye makine parkının ilerisine kadar olan bölümde ıslah çalışmaları sürecek. Çalışmalar Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle yapılacak. Dere üzerindeki eski köprü yenilenecek. 

Zaman içerisinde proje şehrin ihtiyaçlarına göre revize edilebilecek. Çalışmalar' kapsamında dere kanalizasyon atıklarından arındırılıp, o kötü görünümden kurtulacak. Kenarlara yürüyüş yolları ve parklar 



Konya Yenigün


Geri Dön