23 / 04 / 2024

Akdemir Plaza Binası'na yeni tadilat yapılacak!

Akdemir Plaza Binası'na yeni tadilat yapılacak!

Büyükşehir, 2 milyon liraya yakın tadilat masrafı yaparak taşındığı Halkapınar’daki Akdemir Plaza Binası için yeniden tadilat ihalesine çıkıyor.



Kent genelinde yılan hikayesine dönen ve zamanında bitmeyen projelerle vatandaşın sık sık tepkisini çeken  İzmir  Büyükşehir Belediyesi, şimdi de tartışma konusu olacak yeni bir ihale dosyası ile kent gündemine taşındı. İzmir Büyükşehir Belediyesi, içlerinde yaklaşık 2 yıl önce, 10 ay boşu boşuna kira ödedikten sonra 2 milyon liraya yakın tadilat masrafı yaparak taşındığı Halkapınar'daki Akdemir Plaza Binası ile depreme dayanıksız olduğu 2006 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Vakfı İktisadi İşletmeleri tarafından hazırlanan raporla belgelenen Konak Meydanı'ndaki Belediye Sarayı'nın da içinde bulunduğu 228 tesisin bakım ve onarımı için ihaleye çıktı. Bu güne kadar tek ihale dosyasında çıkılan en büyük bakım, onarım ihalesi olarak da gösterilen ihale, 17 Haziran'da sabah saat 10.00'da Halkapınar'daki Büyükşehir Belediyesi Ek Hizmet Binası'nda gerçekleştirilecek. Yer tesliminden sonra, ihaleyi alan firma İzmir metropol alan sınırları içindeki 228 tesisin bakım ve onarım işlerini 510 günde tamamlayarak teslim edecek. İçlerinde yerel hizmet binaları, halı sahalar, belediyeye ait çeşitli semtlerdeki lojmanlarla, kültür merkezleri, dükkanlar ve hizmet binalarının yer aldığı ihale dosyasında İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 1 Haziran 2014 tarihinde kiraladığı ve 10 ay boyunca boşu boşuna kira ödediği Halkapınar'daki Akdemir Plaza Binası da yer alıyor. 1 Haziran 2014'te İzmirli iş adamı Abdülkadir Ferahlı'dan, aylığı 175 bin liraya kiralanan ve taşınma işlemi gerçekleşmeden önce A'dan Z'ye tadilattan geçirilen Halkapınar Ek Hizmet Binası'nın henüz üzerinden 2 yıl bile geçmeden tekrar tadilattan geçirilecek olması, duyanlara 'Bu kadar da olmaz' dedirtti. Kiralandığı dönemde Büyükşehir Belediyesi'nin boşu boşuna 10 ay boyunca kira ödediği ve kamuoyunun da büyük tepkisine neden olan Akdemir Plaza, kamunun zarara uğratıldığı iddiasıyla o süreçte müfettiş soruşturmasına da konu olmuştu. Büyükşehir, bakım ve onarımı yapılacak tesisler listesine Konak'ta, Ahmetağa Mahallesi'ndeki Belediye Sarayını da koydu.


GÜÇLENDİRME YOK

Depreme karşı dayanıksız olduğu Dokuz Eylül Üniversitesi Vakfı İktisadi İşletmeleri'nin 2006 yılında hazırladığı raporla belgelenen Konak Meydanı'ndaki Büyükşehir Belediye Sarayı da bakım onarım ve tadilat yapılacak yerler listesinde yer aldı. Büyükşehir'in, gün içinde yaklaşık 1500 personelin görev yaptığı Belediye Sarayında depreme karşı güçlendirme yerine bakım, onarım ve tadilat çalışması yapacak olması kafalarda soru işaretleri oluşmasına neden oldu. Toplamda 228 tesisin yer aldığı ihale dosyası, bu güne kadar tek kalemde çıkılan tesis sayısı bakımından da en kapsamlı ihale dosyası olarak gösteriliyor. Açık ihale yöntemi ile gerçekleştirilecek ihale 17 Haziran 2016 günü sabah saat 10.00'da gerçekleştirilecek.



Sabah


Geri Dön