28 / 03 / 2024

Akdeniz Sahil Yolu Projesi hızla ilerliyor!

Akdeniz Sahil Yolu Projesi hızla ilerliyor!

Mersin-Antalya arasını 5 saate indirecek Akdeniz Sahil Yolu Projesi 'nin ilk tüneli olan Boğsak Tüneli'nin aydınlatma, havalandırma ve yangın söndürme sistemlerinin tamamlanmak üzere olduğu bildirildi.




Mersin-Antalya arasını 5 saate indirecek Akdeniz Sahil Yolu Projesi'nin ilk tüneli olan Boğsak Tüneli'nin aydınlatma, havalandırma ve yangın söndürme sistemlerinin tamamlanmak üzere olduğu bildirildi. 

"Havalandırma, ışıklandırma, Boğsak kavşağı düzenlemesi ile birlikte devam eden çalışmalar hızla sürüyor" diyen Atacan Aksoy İnşaatı Sorumlusu İnşaat Mühendisi İsmail Polatkan, "Yolun ve tünelin yapımına 2011 yılında başladık. 2013'te asfalt seviyesinde inşaatı tamamladık. 

Yüzde 99'u tamamlanmıştır. Şu an Kırtur firmasının elektromekanik yani aydınlatma ve havalandırma işlemlerinin tamamlanması bekleniyor. Mersin-Antalya yolunun ilk açılacak tünelinin boyu bin 570 metredir. Eski yolu 4 kilometre, süre olarak da 25 dakika kısaltıyor. Yolun 20 kilometresi tamamlandı. 2014 yılı sonunda muhtemelen yolun kaba inşaatı bitecek. 13 kilometre asfalt yapılacak" dedi. Polatkan, Mersin'den Antalya'ya uzanan yol projesinde 22 tünelin bulunduğunu ve bu tünellerin toplam mesafesinin 18 kilometre olduğunu söyledi. 

Polatkan, Boğsak tünelinin trafik güvenliğini artıracağını, kaza riskini de en aza indireceğini belirterek, "Açılacak tünel, Mersin-Antalya yolundaki ilki ve en uzunu olacak. Bu yollar ve tüneller tamamlandığında 9 saatlik Mersin-Antalya yolu 5 saate inecektir" diye konuştu. 

Aydınlatma, havalandırma ve yangın söndürme sistemleri çalışmasının son sürat devam ettiğini söyleyen Kırtur İnşaatı Şantiye Şefi Elektrik Mühendisi Yahya Bulut, "Taşucu'ndan başlayarak Yeşilovacık beldesine kadarki oto yol çalışmaları Atacan Aksoy İnşaatı tarafından yapılmaktadır. Yüzde 99'u bitmiş durumdadır. Tünelin otomasyon ve aydınlatma sistemlerini yapıyoruz. 

Muhtelif hatlardan enerji alarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. Trafik aydınlatma sistemleri ile trafiğin daha ve güvenli akışını sağlayacağız" şeklinde konuştu. 


Yeni Nesil


Geri Dön