29 / 03 / 2024

Akdeniz Üniversitesi Mutfak Sanatları MYO açıldı!

Akdeniz Üniversitesi Mutfak Sanatları MYO açıldı!

Kemer'e bağlı Göynük Mahallesi'nde Akdeniz Üniversitesi'ne (AÜ) bağlı Göynük Mutfak Sanatları Meslek Yüksekokulu (MYO) törenle açıldı. AÜ Göynük Mutfak Sanatları MYO'nun açılış törenine birçok kişi katıldı.



Kemer'e bağlı Göynük Mahallesi'nde eski Göynük Belediyesi binası tamamlandıktan sonra, hayırseverlerin katkılarıyla eksiklikleri giderilen AÜ Göynük Mutfak Sanatları MYO'nun açılış törenine Kemer Kaymakamı Mustafa Cihad Feslihan, Kumluca Kaymakamı Polat Kara, Kemer Garnizon Komutanı Yüzbaşı Yasin Berçin, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, AÜ Vekil Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Okulun açılış töreninde konuşan Vekil Rektör Prof. Dr. Mustafa Ünal, mutfak sanatlarının dinamik ve gelişen bir bölüm olduğunu belirterek, birçok üniversitenin bu bölümü kendi bünyesinde oluşturduğunu söyledi. Okulu çok beğendiğini aktaran Ünal, "Göyük Mutfak Sanatları MYO, Türkiye'de bir ilk. Bu durum bize mutluluk veriyor. Otelcilik, lokanta ve ikram hizmetleri bölümünden aşçılık programı faaliyete geçmiş durumda. Üniversiteler bilindiği gibi araştırma yapan, bilgi üreten ve bilgiyi topluma sunan, projeler üreten, teknolojiye yardım eden kuruluşlardır. Ancak üniversitelerin diğer önemli özelliği de topluma nitelikli insan kazandırmalarıdır. İşte bu okul onlardan birisidir" dedi.

Aşçılık alanında eğitimli iş gücüne büyük bir ihtiyaç olduğuna dikkati çeken Vekil Rektör Ünal, şöyle dedi:

"Bulunduğumuz bölge itibariyle bu ihtiyaç büyük. Turistik bir bölgede yaşıyoruz. Buradan mezun olan öğrencilerin sadece aşçılıkla kalmayıp, gastronomi alanında ve ulusal gastronomi mirasımızın korunması, yurtdışına tanıtılması gibi alanlarda da çalışabileceklerini düşünüyoruz. Aşçılık alanında yükseköğretim düzeyinde önlisans verecek olan bu okul turizm yeme ve içme sektörlerinde istihdam ihtiyacının karşılanması özel bir önem arz etmektedir. Zaten bu bölgede kurulması bunun bir göstergesi."

Açılış konuşmasının ardından okulun yapımında emeği geçenlere Vekil Rektör Prof. Dr. Mustafa Ünal tarafından çiçek verildi. Katılımcılar açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından okulu gezdi ve öğrencilerin hazırladığı yiyecekleri tattı.


Kemer Gözcü


Geri Dön