23 / 04 / 2024

Akfen Grubu, İstanbul'da otel sayını 21'e çıkaracak!

Akfen Grubu, İstanbul'da otel sayını 21'e çıkaracak!

Accor Grubu ile Nova ve İbis markalı otel zincirlerini artıran Akfen Grubu Başkanı Hamdi Akın, İzmir ve İstanbul'dakilerle birlikte bu yıl 19'a çıkacak otel sayısının Karaköy ve Esenboğa eklenince 21'e yükseleceğini anlatıyor



Avrupa'daki sıkıntının Türkiye'ye en önemli yansımalarından biri de kredi maliyetlerinin artıp artmayacağı olacak. Fikirler farklı ancak ortak nokta kredi maliyetlerinin artacağı yönünde. Adnan Menderes Havalimanı İç Hatlar ihalesini kazanan TAV Havalimanları Holding'in imza töreni için gittiğimiz İzmir'de TAV Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Akfen Grubu Başkanı Hamdi Akın ile TAV CEO'su Sani Şener "Maliyetler arttı bile" dedi. Euro kredilerinde maliyetlerin yüzde 5-7 iken, yüzde 8 ve üzerine çıktığını anlatan Hamdi Akın, bu yıl 3.7 milyar dolarlık borcun altına imza attıklarını vurgulayarak finansman koşullarının zorlaştığının altını çizdi.

SUKUK'TAN YARARLANDIK
Sani Şener de TAV'ın bölgesel bir marka ancak finansal olarak küresel bir şirket olduğunu belirterek maliyetlerin halen düşük olduğu Körfez'e dikkat çekiyor: "Medine Havalimanı ihalesini kazandık. Şubat gibi devralırız. 1-1.5 milyar dolarlık bir iş ve bunun için murabba kredisi, sukuk gibi islami finansman modellerinden faydalandık. 3 puan daha ucuza borçlandık. Borç para bize yüzde 4.75'lere geldi diyebilirim."

"Karaköy'e enteller inmeli"
Accor Grubu ile Nova ve İbis markalı otel zincirlerini artıran Akfen Grubu Başkanı Hamdi Akın,  İzmir  ve İstanbul'dakilerle birlikte bu yıl 19'a çıkacak otel sayısının Karaköy ve Esenboğa eklenince 21'e yükseleceğini anlatıyor. Akın Salı Pazarı projesi hakkında da şunları söylüyor: "Karaköy, 24 saat yaşayan barların, sanat okullarının açıldığı bir kültür bölgesi olmalı. Dev yolcu gemileri Karaköy'e demirlediğinde manzarayı görmeli. Limanı başka yere taşımalıyız."
Sabah


Geri Dön