25 / 04 / 2024

Akfen GYO'nun 38 milyonluk hisse senedi ihracı kayda alındı!

Akfen GYO'nun 38 milyonluk hisse senedi ihracı kayda alındı!

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından Akfen Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş’nin 17 toplam 38 milyon liralık hisse senedi ihracı kayda alındı



SPK’nın haftalık bülteninde yer alan verilere göre, EVG Yatırım Ortaklığı A.Ş’nin de 2,5 milyon liralık bedelli hisse senedi ihracı kayda alındı. Hateks Hatay Tekstil İşletmeleri A.Ş’nin halka açılma amacıyla esas sözleşmesinin tadiline ve 50 milyon lira tavan ile kayıtlı sermaye sistemine geçişine izin verildi.

Bankpozitif Kredi ve Kalkınma Bankası A.Ş’nin halka arz edilmek üzere ihraç edeceği 100 milyon TL nominal değerde, 3 yıl vadeli, 6 ayda bir kupon ödemeli ve sabit faizli tahvillerinin Kurul kaydına alınması talebi olumlu karşılandı. Ancak kurul,halka arza ilişkin BDDK ve İMKB görüşlerine izahnamede yer verilmesi, Bankanın, tahvilin vadesi süresince finansal tabloların hazırlanması, ilanı, bağımsız denetimi ile özel durumların kamuya açıklanması kapsamında ilgili hükümlere tabi olacağı hususunda bilgilendirilmesini şart koştu.
Vakıf Emeklilik A.Ş. Büyüme Amaçlı Katılım Esnek Emeklilik Yatırım Fonu’nun 200 milyon liralık fon ihracı da kayda alındı.
       
-BAŞVURULAR-

Kiler Alışveriş Hizmetleri Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş 20 milyon 907 bin lira, Despec Bilgisayar Pazarlama ve Ticaret A.Ş de 4 milyon 525 bin liralık payın halka arzı için Kurula başvurdu.

İstanbul Halk Ulaşım Sanayi ve Ticaret A.Ş 4 bin 650 lira, İdaş İstanbul Döşeme Sanayi A.Ş de 12 milyon lira bedelli hisse senedi ihracı için başvuruda bulundu.

Berkosan Yalıtım ve Tecrit Maddeleri Üretim ve Ticaret A.Ş, halka açılmak amacıyla kayıtlı sermaye tavanına geçmeyi planlıyor. Şirket, yeni kayıtlı sermaye tavanını 30 milyona çıkarmak için Kurula başvurdu.

Avivasa Emeklilik ve Hayat A.Ş Büyüme Amaçlı Esnek Grup Emeklilik Yatırım Fonu da 1 milyar liralık emeklilik yatırım fonu payı ihracı için başvuru yaptı.
AA


Geri Dön