28 / 03 / 2024

Akfen Holding'in piyasa değeri 1 milyar doları geçecek

Akfen Holding'in piyasa değeri 1 milyar doları geçecek

Halka açılacak olan Akfen Holding'in içindeki şirketlerin değeri 1.6 milyar dolar olarak hesaplandı



Halka açılacak olan Akfen Holding'in içindeki şirketlerin değeri 1.6 milyar dolar olarak hesaplandı. Bu değerin üzerinden en az yüzde 25'lik bir holding ve halka arz iskontosu yapılması bekleniyor. Holding arzdan 300-400 milyon dolar arasında gelir elde edebilecek.
 
Mayısta halka açılması beklenen Akfen Holding'in içinde bulunan şirketlerin değeri 1.6 milyar dolar olarak hesaplandı. Hodingin içinde başta TAV Havalimanları olmak üzere Mersin Limanı, TAV ve Akfen İnşaat, su dağıtımı, enerji ve gayrimenkul şirketleri bulunuyor. Uzmanlar bulunan değerin ham değer olduğunu ve bu tutar üzerinden holding ve halka arz iskontoları yapılacağını belirtiyor. Buna göre bulunan tutardan yüzde 25 oranında iskonto yapılabilir ve bu durumda şirketin halka arz değeri 900 milyon ile 1.1 milyar dolar arasında belirlenebilir.

YÜZDE 29.2'SİNİ HALKA AÇIYOR
Halka arz değeri üzerinden de Akfen'in arz geliri 300 ile 400 milyon dolar arasında olabilir. Konuya ilişkin Reuters haber ajansı haberinde holdingin 500 ile 700 milyon dolar gelir sağlayacağı belirtilmişti. Akfen ve halka arz çalışmalarını yapan îş Yatırım yetkilileri, fiyatı yurtdışında yaptıkları roadshow'un ardından belirleyecek. Akfen Holding, hisselerinin yüzde 29.2'sini 38.8 milyon lira nominal değerle halka arz etmek için geçen ay SPK'ya başvurmuştu. Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, başarılı olan tahvil ihracının ardından halka arzı hızlandırmayı uygun gördüklerini belirtmişti.
Rahim AK/Habertürk


Geri Dön