29 / 03 / 2024

Akfen: Orta gelirlilere konut yapacağız

Akfen: Orta gelirlilere konut yapacağız

Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Selim Akın, orta gelir segmentinde yer alanlar için çok önemli konut açığı olduğunu vurgulayarak, lüks konut pazarının daraldığını kaydetti.



Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Selim Akın şunları söyledi:


“Orta ve altı gelir grupları için önemli bir fırsat var. Tabii bunu belki İstanbul’da üretmek zor ama İstanbul’a yakın şehirlerde, uygun arazi imkanlarına bakılabilir. Bundan sonraki proje böyle olmalı. İyi proje, güçlü bir marka her zaman satıyor. Ama bu bir pazar, A segment dediğinizde belki pazarın yüzde 5’i ama B dediğinizde yüzde 20... Metrekaresi 2 bin 500 liraya başlayan bir proje var mı diye baksanız yok. Ankara’da da, İstanbul’da da bu tür bir proje gerçekleştirebiliriz.”


‘Dönüşümü izliyoruz’


Akın, yeni projeler üreteceklerini ancak ‘emin adımlarla’ ilerlemek istediklerini söyledi. Akın, “Tabii ki önce İncek Loft’un gelişimini görmek istiyoruz, belki araya başka bir şehir katabiliriz.  Ankara  için daha temkinli hareket edeceğiz. İstanbul’da bazı kentsel dönüşümlere bakıyoruz. Yeni projeler biraz fırsatı değerlendirmekle ilgili. Ama sektörde daha kalıcı olmak niyetindeyiz. İstanbul’da ofis, Ankara’da konut yapacağız” dedi.


Kentsel dönüşümde mevcut uygulama ve beklentilerin firmaların işlerini yavaşlattığını söyleyen Akın, değerde ucuz kalmış ama Levent, Ulus gibi uygun yerlere baktıklarını dile getirdi.


Ankara’da 1 milyon metrekare arsa


İncek Loft’ta 1196 ünitenin 660 tanesini sattıklarını belirten Selim Akın, şunları söyledi:


“Bölgede metrekare fiyatları 4 bin lira civarındaydı. Biz ‘bu bizim iki yıl sonraki fiyatımız olsun’ dedik ve geriye giderek 3 bin liraya satışa çıktık. Bu insanların da hoşuna gitti. Ankara standartlarında yüksek bir satış elde ettik. Yoğun bir talep var, iyi bir proje, kendi sosyal yaşamını içinde barındırıyor. Teslimler 2016 Haziran’da. Kendi arazimizdi. Burayı nasıl değerlendirelim diye bakarken kendimiz bir proje yaptık. Yüzde 75 yeşil alan. Bunun için de İncek’in dinamiklerini göz önünde bulundurduk.”


Ankara’da 1 milyon metrekare üzerinde bir arsa stokları olduğuna dikkat çeken Akın, İncek ve Koparan bölgelerindeki bu arsaları da zamanı geldiğinde kullanacaklarını ifade etti.



Duygu Erdoğan / Milliyet




Geri Dön