16 / 04 / 2024

Akfen: Otluca I HES'te enerji üretimi başladı!

Akfen: Otluca I HES'te enerji üretimi başladı!

Akfen Holding A.Ş, Otluca I HES projesinin geçici kabulünün yapılması ve ticari enerji üretimine başlanmasıyla ilgili açıklama yaptı. Söz konusu HES projesinde bu gece yarısından itibaren ticari elektrik üretimi başlayacak...



Akfen Holding A.Ş'nin bağlı ortaklarından Akfen Hidroelektrik Santral Yatırımları A.Ş'nin bağlı ortaklığı Beyobası Enerji Üretimi A.Ş'nin, Mersin-Anamur'da bulunan, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) tarafından verilen EÜ/1245-3/894 lisans numaralı, toplam 48,77 MW kurulu güce ve 224 GWh yıllık enerji üretimine sahip Otluca HES Projesi'nin, ilk kısmı olan 38,32 MW kurulu güce ve 169,82 MWh yıllık enerji üretimine sahip OTLUCA 1 HES Projesi' nin T.C. Enerji Bakanlığı tarafından geçici kabulü yapıldı. Otluca I HES 7 Nisan 2011 tarihinde, geceyarısından itibaren ticari elektrik üretimine başlayacak.

Otluca HES Projesi' nin ikinci ve üçüncü kısımları olan Otluca 2 HES ve BOĞUNTU HES' in de geçici kabullerinin önümüzdeki ay içerisinde tamamlanarak Otluca HES Projesinin tamamının ticari enerji üretimine geçmesi bekleniyor.
Nagihan Arat/Emlakkulisi.com


Geri Dön