25 / 04 / 2024

AKG Gazbeton çevre dostu üretim ile tasarruf sağlıyor

AKG Gazbeton çevre dostu üretim ile tasarruf sağlıyor

Türkiye'nin tek hatta en büyük gazbeton üretici firması AKG Gazbeton, üretimde oluşan kayıpları azaltmak ve çevresel etkiyi minimuma indirgemek amacı ile üretim süreçlerini yeniliyor



AKG Gazbeton araştırma ve geliştirme ekibi tarafından gerçekleştirilen çalışmalar sonucu devreye giren yeni üretim modeli ile kurum, hem hammadde tasarrufu sağlayacak hem de üretimden kaynaklanan çevresel etkiyi en aza indirecek. 

AKG Gazbeton  İzmir  Üretim Tesisleri'nde 2007 yılında başlatılan ve Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı'nın da desteği ile bir dizi laboratuar çalışması ve deneme üretimleri gerçekleştirildi. Yapılan çalışmaların sonucu üretim sonrasında oluşan firelerin belli teknik özellikler göz önünde bulundurularak yeniden hammadde girdisi olarak kullanılabileceği belirlendi. 


Yaklaşık 250 bin dolara mal olan projenin hayata geçirilmesi ile AKG Gazbeton, üretim sonrasında oluşan fireleri yüzde 100 oranında yeniden değerlendirmeyi ve hammadde kullanımında yıllık yüzde 2 tasarruf elde etmeyi hedeflemektedir. Sürdürülebilir kalkınma anlayışına paralel oluşturulan yeni üretim modeli ile kurum üretimden kaynaklanan çevresel etkiyi önemli ölçüde azaltacak. 
 


Geri Dön