19 / 04 / 2024

AKG Gazbeton’un düzenlediği konferansla kentsel dönüşüm tartışılıyor!

AKG Gazbeton’un düzenlediği konferansla kentsel dönüşüm tartışılıyor!

AKG Gazbeton’un ev sahipliğinde gerçekleştirilen “Kentsel Dönüşüm Sürecinde Bina Yenileme” konferansı ile malzemeden güvenliğe her boyutu ile başta İstanbul olmak üzere Türkiye’deki dönüşüm ele alınıyor...



AKG Gazbeton’un ev sahipliğinde gerçekleştirilen “Kentsel Dönüşüm Sürecinde Bina Yenileme” konferansı ile malzemeden güvenliğe her boyutu ile başta İstanbul olmak üzere Türkiye’deki dönüşüm ele alınıyor. Ünlü İngiliz Mimar Jamie Fobert’ın da katılacağı konferansta, yerli ve yabancı uzmanlar Yapı Endüstri Merkezi’nde bir araya geliyor.


Yenilikçi yaklaşımının yanı sıra çevreye verdiği değerle doğa dostu üretim gerçekleştiren AKG Gazbeton’un ev sahipliğindeki konferansta bina yenilemelerinde yalıtım, kabuk sistem, yangın güvenliği ve mimari arasındaki bağlantı ve komplike yapım süreçlerinde kullanılacak malzemelerin stratejik önemi masaya yatırılıyor. Ayrıca yerel yönetimlerin kentsel dönüşüm stratejileri de irdeleniyor.


Yapı Endüstri Merkezi’nin (YEM) işbirliğiyle, YEM’in Fulya’daki merkezinde 11 Eylül 2014 Perşembe günü 14:00 - 17:30 saatleri arasında gerçekleştirilecek konferansın moderatörlüğünü AKG Gazbeton Yönetim Kurulu Başkanı ve BASİFED (Batı Anadolu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu) Başkanı Levent Akgerman üstleniyor.


Oturumlarda İTÜ Makine Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdurrahman Kılıç, TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Gökçe, İki Design Group Kurucu Ortağı Murat Kader ve İTÜ Mimarlık Fakültesi Yapı Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nihal Arıoğlu konuşmacı olarak yer alıyor.


Konferansa İngiliz Kültür Mirası “Tarihi Çevrede En iyi Bina” ve RIBA Londra 2014 Ödülü’ne layık görülen, Avrupa’daki bina yenileme çalışmaları ile tanınan mimar Jamie Fobert da katılıyor.


Bina yenileme süreçleriyle ilgili deneyimlerini paylaşacak Fobert, retrofitting üzerine “Doku ve Biçim” başlıklı bir sunum da yapacak. Anlatımlarını Londra’nın tarihi dokusu içerisinde yer alan ve kültür projelerinden örneklerle zenginleştirecek Fobert, çağdaş mimarlık konusunu dinleyicileri ile paylaşacak.


Konferansta bina yenilemelerinde yalıtım, kabuk sistem, yangın güvenliği ve mimari arasındaki bağlantı ve komplike yapım süreçlerinde kullanılacak malzemelerin stratejik önemi konuşulacak.


AKG GAZBETON’un yeni ürünü mineral esaslı A1 sınıfı hiç yanmaz ısı yalıtım plağı Minepor’un da sektörün önde gelenleriyle tanıştırılacağı konferans, kokteyl ile sona erecek.


Geri Dön