18 / 04 / 2024

Akgün Altuğ: 20 bin kişiye istihdam sağlanacak

Akgün Altuğ: 20 bin kişiye istihdam sağlanacak

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Başkanı Akgün Altuğ, Hendek'teki 2. Organize Sanayi Bölgesi'ndeki (OSB) tüm firmaların üretime geçmesiyle yaklaşık 20 bin kişiye istihdam sağlanacağını belirtti



Altuğ, Sakarya 1. OSB'de 60 firmanın üretimde, 2 firmanın proje aşamasında olduğunu belirtti. 1. OSB'deki mevcut 62 parselin doluluk oranının yüzde 100 olduğunu, üretime geçen tesislerde 5 bin kişinin istihdam edildiğini kaydeden Altuğ, 2.  OSB'nin revize edilen imar planları sonrasında oluşan 99 sanayi parselinin tamamının 84 firmaya satıldığını bildirdi. 2. OSB'deki 31 firmanın üretimde, 6 firmanın üretim aşamasında, diğer firmaların kurulum hazırlıklarının devam ettiğini ifade eden Altuğ, "Bölgede üretime geçen ve inşa faaliyetleri devam eden firmalarda toplam bin 853 kişi çalışmaktadır. Bölgedeki tüm sanayi tesislerinin üretime geçmesiyle yaklaşık 20 bin kişiye istihdam sağlanmış olacaktır" dedi.

YENİ KURULACAK ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİ
SATSO olarak firmalara her konuda yardımcı olmaya gayret ettiklerini belirten Altuğ, Söğütlü 3. OSB ile Ferizli ve Kaynarca'da kurulması planlanan OSB'lerle ilgili de şu bilgileri verdi: "3. OSB'de son gerçekleştirilen imar planı tadilatından sonra oluşturulan sanayi parseli sayısı 67'dir. Mevcut 67 adet parselin 65 adedi 50 yatırımcıya tahsis edildi. Bölgede 8 firma üretimde, 31 firma inşaat aşamasında olup, üretim yapan firmalarda toplam bin 905 personel istihdam edilmektedir. Yeni kurulacak organize sanayi bölgeleri için çalışmalarımız devam ediyor.

Kaynarca Organize Sanayi Bölgesi'nin, Çobanpınar bölgesinde 107 hektar alanda kurulması yönünde yer seçiminde bir sakınca olmadığı komisyonca tespit edildi ve Sanayi ve Ticaret Bakanlığınca onaylandı. Ferizli OSB, Küçükismail Pınarı Mevkisi'nde 75 hektar alanda yapılacak. Sadece OSB'lerin kurularak firmaların faaliyete geçmesi değil, birçok büyük yatırımcının da gözdesi haline gelen Sakarya'ya büyük yatırımlar devam etmektedir."
AA


Geri Dön