18 / 04 / 2024

Akhisar Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nın yeni hizmet binası açıldı!

Akhisar Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nın yeni hizmet binası açıldı!

Akhisar Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nın yeni hizmet binası Manisa Vali Abdurrahman Savaş'ın da katıldığı törenle açıldı. Açılış törenine Manisa Vali Abdurrahman Savaş, Akhisar Kaymakamı Kaan Peker ve Belediye Başkanı Salih Hızlı katıldı...




Akhisar Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nın yeni hizmet binası Manisa Vali Abdurrahman Savaş'ın da katıldığı törenle açıldı. Açılış kurdelesini Manisa Vali Abdurrahman Savaş, Akhisar Kaymakamı Kaan Peker, Belediye Başkanı Salih Hızlı, Manisa Esnaf ve Sanatkâr Odaları Birliği Başkanı Hasan Geriter ve Akhisar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hasan Ali men ile birlikte kestiler.


Ahmet Kayalı İş Hanı 1. Kat Numara 106'da Sihirli Dünyam Organizasyon'un düzenlediği açılış törenine Manisa Vali Abdurrahman Savaş, Akhisar Kaymakamı Kaan Peker, Belediye Başkanı Salih Hızlı, Manisa Esnaf ve Sanatkâr Odaları Birliği Başkanı Hasan Geriter, ATSO Meclis Başkanı Şenol Ürküp, Daire Müdürleri, Oda başkanları, Esnaflar ve vatandaşlar katıldı.


Sihirli Dünyam Organizasyonu Sevilay Cengiz Çoban'ın sunuculuğunu yaptığı açılış töreninde açış konuşmasını Akhisar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hasan Ali Men yaptı. Hasan Ali Men; "Karşılıklı güvenin, sevginin tesis olduğu bir ortamda çok şeylerin başarıldığını biz bir aydan beri yaptığımız çalışma esnasında çok iyi ortaya koyduk. Ben 4 yıllık oda başkanıyım. 4 Yıl önce şuanda hizmet binasın kapısını alacak bütçemiz yoktu. Üyelerle karşılıklı güven doğru bilgi ve iletişim kurulduktan sonra bizim gibi insanların başaramayacağı hiçbir iş olmadığını hep beraber gördük. Karşılıklı güvenin tesis etmenin tek yolu var doğru iletişim, güven verebilmek, hizmet edebilmek. Şu anda açacağımız hizmet binasını günün koşullarına uygun olarak dizayn ederek üyelerimizin hizmetine sunacağız. Amacımız dünyaya ayak uydurmak, Türkiye’ye ayak uydurmak, kentimize ayak uydurmak ve esnaf ve sanatkarları en iyi şekilde temsil etmek. Şuanda hizmet binamız yaklaşık olarak 110 bin TL’ye mal oldu. Tüm alışverişlerimizi Akhisar esnafından yaptık.Bulamadıklarımızı dışarıdan aldık kesinlikle kendi üyelerimize mevcut olan tüm malzemelerimize esnaf ve sanatkarlar odasına üye olan arkadaşlarım hizmet binasının yapımında büyük emek sarf ettiler. Bize destek veren Dayıoğlu kasabı muhtarın yeri, AK-EK ekmek sarayı, Tad Hisar ekmek fırını ve diğer arkadaşlarımıza, üyelerimize katkılarından dolayı teşekkür eder şahsım ve yönetim kurulum adına hepinizi saygıyla selamlıyorum" dedi.


Manisa Esnaf ve Sanatkâr Odaları Birliği Başkanı Hasan Geriter; "Bizler ahilik kültüründen gelen bir kitleyiz. Ahilikte birlik, beraberlik, destek, eline beline sahip olabilme hep ön planda olan felsefelerimizden bir tanesidir. Bugünde Allah ev yapana iş kurana evlenene hep yardımcı olur onun bir kapısı da muhakkak açık olur diyoruz. İşte bugün bu birliktelikten bu felsefe doğrultusunda odamızın değerli başkanı ve yöneticileri çok sınırlı ekonomilere rağmen bu birlikteliği sağlayaraktan esnafımıza daha iyi hizmet edebilme onların ihtiyaçlarını karşılayabilme adına bu güzide odamızı aldılar ve esnafımızın hizmetine sundular. Ben başta sayın başkanımız olmak üzere tüm yönetici arkadaşlarımı gönülden kutluyorum" dedi.


Akhisar Belediye başkanı Salih Hızlı; "Biz bugün çok güzel bir olaya şahit olmaktan gurur duyuyoruz. Esnaf odalarımız daha iyi bir mekana kavuşacaklar. İnşallah burada daha iyi hizmet verecekler. Her iki başkanımız temel felsefelerinden bahsetti bizde bu ahilik kültürü içerisinde bu inanışın devamını ve güncellenmesi için hep birlikte gayret ediyoruz. Bütün oda başkanlarımız ve bütün Akhisarlılar ile birlikte. Akhisar’ımızı Türkiye’de ki ve Dünya’da ki yarıştan koparmamak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Ben bu yarış içerisinde gayret gösteren tüm Akhisarlılara ve oda başkanlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.


Manisa Valisi Abdurrahman Savaş; "Esnaf ve sanatkarlarımızın bu mutlu gününde burada bu mutluluğu paylaşmaktan dolayı duyduğum gururu ve mutluluğu ifade etmek istiyorum. Bu güzel günde böyle bir açılış ile açtığımız binanın esnafımıza sanatkarımızaa tüm bu meslek grubundan hizmet alacak esnaf ve sanatkar dostlarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum. Değişen Dünya’da biz muhatap kitlemize iyi hizmet verecek ortamları oluşturmak, süreçleri oluşturmak zorundayız. Aslında bunları oluşturan en önemli parçalardan birisi hizmet mekanlarıdır. Manisa’mızda da çoğu meslek kuruluşumuzun kendi müstakil odalarında hizmet verdiğini memnuniyetle gördük. Ben esnaf ve sanatkarların toplum için çok önemli bir direği, temeli. Aslında geçmiş dönemlerde çok daha fazla toplumun hafızası diyeceğimiz özellikler vardı. İnşallah o günleri tekrar yaşama imkanı olur. Bulunduğu mekana en iyi hizmet götüren sektör esnaf ve sanatkarlarımız. Bu özellikleri itibari ile toplumun en içinde damarlarına nüfuz etmiş meslek grubu olarak kendilerine hizmet eden kurumlardan en iyi şekilde hizmet alma ihtiyacını da onlar duyuyorlar. Ben bu mekanın hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi.



Milliyet


Geri Dön