19 / 04 / 2024

Akhisar ''Umut Evi'' açıldı!

Akhisar ''Umut Evi'' açıldı!

Umut Evleri, bakım merkezlerinde kalan engellilerin daha küçük ev ortamında hizmet alabileceği, bu evlerde ihtiyaçlarının karşılanacağı ve sosyal yaşama daha fazla uyum sağlayabilecekleri ev ortamında bir bakım hizmetini amaçlıyor...




Ailesi yanında bakımı mümkün olmayan engelli bireylere sürekli bakım hizmetlerinin sunulduğu Akhisar Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde kalan, bağımsız yaşama yetileri olan ve toplumsal yaşama uyum sağlayabilecek engellilerin, merkezdeki toplu yaşamanın getirdiği çeşitli olumsuzluklardan korunması, toplumsal yaşama daha aktif katılmalarının sağlanmasına imkan sağlamak amacıyla ‘’ Umut Evi’’ uygulaması şeklinde daha az sayıda engellinin bir arada yaşayacağı toplumla entegre uygulamalara öncelik verilmeye başlanması amacıyla “Umut Evi” açıldı.


Konu ile ilgili açıklama yapan Akhisar Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Bekir Bozkurt; “Umutevleri, bakım merkezlerinde kalan engellilerin daha küçük ev ortamında hizmet alabileceği, bu evlerde ihtiyaçlarının karşılanacağı ve sosyal yaşama daha fazla uyum sağlayabilecekleri ev ortamında bir bakım hizmetini amaçlıyor.


Umut Evlerinde engelli çocukların toplumla içiçe yaşamlarını sürdürmeleri, komşuluk ilişkilerini yaşamaları ve toplum yaşamına aktif katılımlarını sağlanması bakım ve rehabilitasyon hizmetlerinden yararlandırılması amaçlanmaktadır” dedi.


Türkiye’de sayısı 52 adet olan Umutevlerine Akhisar’a bir yenisi daha eklenerek 53 üncü Umutevi ‘’El Ele’’ adı ile hizmete başladı. İlçe KaymakamıKaan Peker, İlçe Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahiner, İlçe Emniyet Müdürü Alpaslan Demiray, İlçe Jandarma Komutanı Sebahattin Bolat, İl Müdür Yardımcısı Bilge Sönmez, Siyasi Parti Temsilcileri, Kurum çalışanları ve Basın Mensuplarının katılımlarıyla hizmete açıldı.


Umut Evine yerleştirilenler hakkında bilgi veren Bekir Bozkurt; “Açılan Umutevi Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi kuruluşunda bakım ve koruma altında bulunan engellilerden Umut Evi’ ne gidebilecek olanları Sosyal Servis tarafından sağlık durumları, kişilik özellikleri göz önünde bulundurularak tespit edilmiş ve engellilerimizden Bahadır Kırtepe, Ceyhan Asena, Hasan Ablak ve Sadettin Gümüşalan Umutevne yerleştirilmişlerdir” dedi.




Akhisar Gündem


Geri Dön