25 / 04 / 2024

Akhisar'a yeni otogar mı yapılacak?

Akhisar'a yeni otogar mı yapılacak?

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Akhisar Şoförler Odası Başkanı Halil İbrahim Doğan ve şehir içi toplu taşıma durak başkanlarını ağırladı. Ergün hedeflerinin Akhisar'a 3 yıl içerisinde yeni otogar yapmak olduğunu söyledi...




Akhisar Şoförler Odası Başkanı Halil İbrahim Doğan, şehir içi toplu taşıma durak başkanlarıyla birlikte Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ü makamında ziyaret etti. Ziyarette Manisa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Mümin Deniz ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Doğan Ensivri de yer aldı. Şehir içi minibüslerle ilgili Akhisar’da çalışmalar yapıldığını belirten Akhisar Şoförler Odası Başkanı Halil İbrahim Doğan, “Bizim ilk etapta talebimiz küçük araçlardı. Ama arkadaşlarımızla yaptığımız istişareler sonucunda mevcut araçlarımızın 8 metrelik araçlarla yenilenmesi kararına vardık” dedi.

Hedef Akhisar’a yeni otogar kazandırmak

Aldıkları kararın kabul edilmesi nedeniyle Başkan Ergün’e teşekkür eden şehir içi toplu taşıma durak başkanları da, Akhisar’da dönüşümün vatandaş açısından da önemli olduğunu dile getirdiler. Öte yandan Akhisar Şoförler Odası Başkanı Halil İbrahim Doğan da, halktan da dönüşüm noktasında önemli talepler olduğunu, her gün yüzlerce şikayet aldıklarını belirtti. Hatların uzatılması, yolcu kapasitesinin arttırılması, alternatif güzergahlar gibi çalışmaların planlamasının da yapıldığını ifade eden Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de, “Bu 3 yıllık süre içinde hedefim, Akhisar’a yeni bir garaj yapmak. Bununla ilgili de yer konusunda hazineye başvuruda bulunacağız” dedi. Başkan Ergün, yeni araçların ve ulaşımdaki dönüşümün Akhisar’a hayırlı olmasını temenni etti. Ziyaret sonunda Oda Başkanı Doğan ve durak başkanları, Başkan Ergün’e teşekkür ederek, kendilerini kabul etmesi ve görüşlerine dikkat etmesi nedeniyle mutlu olduklarını ifade ettiler.


Manisa Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön