28 / 03 / 2024

Akif Ekinci: TOKİ'nin fiyatları orta gelirliler için yüksek!

Akif Ekinci: TOKİ'nin fiyatları orta gelirliler için yüksek!

CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici,"TOKİ'nin Ankara'da Mayıs 2009 ortalama taksit miktarı 950 liradır. Kriz ortamında, orta gelirli bir vatandaşın ödediği bu rakam yüksek değil midir?" diye sordu



Ekici, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, binlerce vatandaşın, ekonomik kriz nedeniyle taksitleri ödeyemediği için TOKİ'den aldığı konutlarını iade ettiğini savundu.

Vatandaşların, TOKİ'nin her 6 ayda bir memur maaşlarına endeksli olarak artan taksitleri ödemekte zorlandığını, taksitleri ödemek için bankalardan kredi aldığını belirten Ekici, "TOKİ mağdurları, bankalara olan borçlarını ödeyebilmek için Halk ve Ziraat bankalarından, yeniden yapılandırma istiyorlar.  TOKİ  mağdurları için bankalar nezdinde bir girişimde bulunacak mısınız?" diye sordu.

Ekici, TOKİ'deki konutlarda, aynı apartmanda ve aynı cephede bulunmasına rağmen 4. ile 5. kat arasında çok yüksek fiyat farkı bulunduğunu kaydederek, "Tek kat arasındaki yüksek fiyat farkını normal buluyor musunuz? TOKİ'nin Ankara'da Mayıs 2009 ortalama taksit miktarı 950 liradır. Bu kriz ortamında, orta gelirli bir vatandaşın ödediği bu rakam yüksek değil midir?" sorusunu yöneltti.

CHP'li Ekici, "Teslimi geç yapılan konutların hak sahiplerinin mağduriyetinin giderilmesi için ne yapmayı düşünüyorsunuz? 2008'den bugüne kadar kaç tane sosyal ve üst gelir grubu konutu satıldı. Borcunu ödeyemeyen ve iade eden konut sayısı kaçtır" diye sordu. (AA)


Geri Dön