24 / 04 / 2024

Akıllı Belediyecilik Zirvesi ne zaman?

Akıllı Belediyecilik Zirvesi ne zaman?

Dünyanın teknoloji devleri ile yerel yöneticiler, Bursa'da Akıllı Belediyecilik Zirvesi'nde 13 - 15 Mayıs günlerinde bir araya gelecekler. Balkanlardan iş adamları ve şirketlerin boy göstereceği zirve, Balkan Ticaret Fuarı'nda gerçekleştirilecek.



Ciroları milyarlara ulaşan İstanbul Büyükşehir Belediyesi' nin 10, Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin 11 iştirak şirketi, zirveyi yatırıma dönüştürmek için harekete geçti. zirve ile birlikte, balkanlardan iş adamları ve şirketlerin boy göstereceği Balkan Ticaret Fuarı da gerçekleştirilecek.


Dünyanın teknoloji devleri ile yerel yöneticiler, Bursa'da Akıllı Belediyecilik Zirvesi'nde 13 - 15 Mayıs günlerinde bir araya gelecekler. 


Gerçekleştirilecek zirvede, şehirlerin teknolojiye ve güncel gelişmelere uyum sağlamak için ihtiyaç duydukları çözümler ile geliştirilen teknolojik yenilikler tanıtılacak.Zirve, yurt içi ve yurt dışından yüzlerce yerel yönetici ile yerli ve yabancı teknoloji firmalarının temsilcilerini bir araya getirecek. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin, ciroları milyarlarla ifade edilen 21 iştirak şirketi, Bursa'da yapılacak Akıllı Belediyecilik Zirvesi'ne katılacak. 


Bilişimden teknolojiye, makinadan inşaat sektörüne dünyanın sayılı şirketlerinin katılımıyla gerçekleştirilecek zirve ile birlikte Balkan Ticaret Fuarı da düzenlenecek. 

Akıllı Belediyecilik Zirvesi; belediyelerin teknolojik gelişmelere ve çağın gereklerine uygun enformatik donanıma sahip olmalarını ve hizmet kalitesinin arttırılmasını hedeflerken zirve Marmara Belediyeler Birliği (MBB), tarafından düzenliyor. Balkan Rumeli Sanayicileri ve İş adamları Derneği (BALKANTÜRKSİAD) işbirliği ile bu yıl ikincisi yapılacak zirve Bursa Merinos Kongre Merkezi'nde yapılacak.. 17 oturumda düzenlenecek zirvede, belediye başkanlarından akademisyenlere, gazetecilerden özel sektör temsilcilerine çok sayıda katılımcının bildiri sunması bekleniyor. 


Marmara Belediyeler Birliği'ne üye 6'sı büyükşehir, 177 il ve ilçe belediyesi de zirvede boy gösterecek. Zirve yerel yönetimlerle özel sektörü buluşturması bakımından da büyük önem taşıyor. Türksat, E - Kent, Popillon Ajans, Digitalturkey.co gibi özel sektör firmaları da zirveye katılacağını bildirdi. IBM, Türk Telekom, Philips, Ford, Karsan gibi markalarla yapılan görüşmelerde büyük ilerleme sağlandı. 

Akıllı Belediyecilik Zirvesi'nde kentsel dönüşümden, telekomünikasyona, yeni nesil sayaçlardan, abone teknolojilerine, müşteri ilişkileri ve çağrı merkezi yönetiminden, coğrafi ve kent bilgi sistemlerine, SCADA teknolojilerinden, kazısız altyapı teknolojilerine, akıllı ulaşım sistemlerinden, finansman çözümlerine kadar, yerel yönetimler ve özel sektör işbirliği ile geliştirilen teknolojik buluşlar ele alınacağı belirtiliyor. 


BALKAN TİCARET FUARI 


Akıllı Belediyecilik Zirvesi ile birlikte Balkan Rumeli Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (BALKANSİAD), Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğiyle Bursa TÜYAP Fuar Merkezi'nde Balkan Ticaret Fuarı da düzenlenecek.Fuarda özellikle Balkan ülkelerinden çok sayıda firma alt yapı, ulaşım, müteahhitlik, iş ve inşaat makineleri, çevre düzenlemeleri ve belediye ihtiyaçları ürünler ve teknolojik yeniliklerini sergileyecek. 


İBB'NİN 10, BURSA BB'NİN 11 İŞTİRAK ŞİRKETİ DE ZİRVEYE KATILIYOR 


Yerli ve yabancı kamu kuruluşları ile teknoloji alanında faaliyet gösteren özel sektör temsilcilerini buluşturacak zirveye İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin, ciroları milyar dolarları bulan onlarca iştirak şirketi de katılma kararı aldı. 


İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı; BELBİM A.Ş., ENERJİ A.Ş., İGDAŞ A.Ş., İSBAK A.Ş., İSPARK A.Ş., İSTAÇ A.Ş., KİPTAŞ A.Ş., İSTANBUL OTOBÜS İŞLETMELERİ A.Ş., ULAŞIM A.Ş. ve İSTİME MEDYA A.Ş., BALKANTÜRKSİAD işbirliğiyle düzenlenecek zirveyi yatırıma dönüştürmek için Bursa'da yer alacak.. Yıllık ciroları milyarlarla ifade edilen iştirak şirketleri, bir taraftan teknolojik altyapılarını tanıtma ve sergileme imkanı bulurken, bir taraftan da Balkan Ticaret Fuarı'na katılacak olan şirketlerle temas kurarak yatırım olanağı sağlanmaya çalışılacak. 

Bursa Büyükşehir Belediyesi de zirvenin Bursa'da gerçekleştirilecek olması nedeniyle iştirakleri; BURULAŞA.Ş., BİMTED A.Ş., BURFAŞ A.Ş., BUSKİ A.Ş., BESAŞA.Ş., BURSA KÜLTÜR A.Ş., BURBAK A.Ş., BURKENT A.Ş., JEOTERMAL A.Ş., TARIM A.Ş. ve Bursa Büyükşehir Belediyespor da Akıllı Belediyecilik Zirvesi'ne katılacağını duyurdu. 



TEKNOLOJİK YENİLİKLER BU ZİRVEDE 


MBB ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Akıllı Belediyecilik Zirvesi'nin yerli ve yabancı kamu kuruluşları ile teknoloji alanında faaliyet gösteren özel sektör temsilcilerini buluşturan marka bir çatı olduğunu söyledi. Amaçlarının belediyelerin tüm kurumsal işleyişlerini çağın enformatik gereklerine uyarlamalarını sağlamak ve halkı bilgi teknolojilerine güvenli, hızlı ve ucuz erişebilir kılmak olduğunu ifade eden Altepe "Özellikle balkanlardan yüzlerce işadamı ve firmanın yer alacağı Balkan Ticaret Fuarı ile birlikte gerçekleştireceğimiz zirvede, dünyadaki teknolojik gelişmeler ve yerel yönetimlere uyarlanması masaya yatırılacak" dedi. Dünyada teknolojiyi etkin ve verimli kullanan yönetimlerin hizmet üretiminde daha başarılı olduğunu belirten MBB Başkanı Altepe, Akıllı Belediyecilik Zirvesi'ni uluslararası düzeye taşımak hedefinde olduklarını da kaydetti. 


Ankara'da 24 Saat



Geri Dön