28 / 03 / 2024

Akıllı evler hayatı kolaylaştırıyor!

Akıllı evler hayatı kolaylaştırıyor!

Son yıllarda rağbetin arttığı akıllı evlerde, bütün donanımların bir arada tek merkezden kontrol edilmesi kullanıcılara büyük kolaylıklar sağlıyor. Son yıllarda rağbetin arttığı akıllı evler birçok özelliği ile hayatı kolaylaştırıyor.



Son yıllarda rağbetin arttığı akıllı evlerde, bütün donanımların bir arada tek merkezden kontrol edilmesi kullanıcılara büyük kolaylıklar sağlıyor. Son yıllarda rağbetin arttığı akıllı evler birçok özelliği ile hayatı kolaylaştırıyor. Örneğin akıllı evler, hırsızlık, gaz kaçağı, yangın, su kaçağı, panik durumlarını farkeder ve gerekli tedbirleri alır. 


Yaşadığımız mekanlarda kullandığımız tüm donanımların, bir arada tek merkezden kontrolü ve hayatı kolaylaştıran sistemlere akıllı ev denmektedir. Günümüzde üreticiler evdeki hemen hemen tüm cihazları akıllı hale getirmeyi başardılar. Bunların kimi halen test aşamasında olmakla birlikte, birçok ürün pazara sunuldu ve evlerde kullanılmaya başlandı. Bu güne kadar ağırlıklı olarak güvenlik ve eğlence sistemleri üzerine yoğunlaşan üreticiler artık bambaşka alanlarda çözümler geliştirmeye başladılar. 


İŞİKLAR KONTROL ALTINDA 

Piyasaya sunulan akıllı ampuller, Android ve İOS cihazlara kurulabilen uygulamalar sayesinde uzaktan kontrol edilebiliyor. Kullanıcılar ışıkları açıp kapatabildikleri gibi dilerlerse parlaklıklarını da azaltabiliyorlar. Uzaktan kontrol yazılımı aynı zamanda bir dizi hazır programlara da sahip. Örneğin eğer tatile giderken ışıkları açık bırakanlardansanız, bu yeni ampuller sayesinde gündüz ve gece programı 5'apıp yalnızca belirli saatlerde açık kalmasını ve kendiliğinden kapanmalarım sağlayabiliyorsunuz. 


PARMAK İZİNİ TANIYOR 

Sizi tanıyan kilitler şifreli ya da parmak izinizi okuyan biyoınetrik güvenlikli kapı kilitlerinin bir sonraki aşaması ise yine mobil telefonunuz ile haberleşen kilitler oldu. August firması tarafından üretilen kilitler ise hem tüm kapı modellerine uyuyor hem de uygulama üzerinden kapının açılıp kapanmasına izin veriyor. Yönetim yazılımı sayesinde siz evde yokken gelen birine kapıyı açabilme izi verebiliyor ve kapınızın hangi zamanlarda açıldığını kolayca takip edebiliyorsunuz. Akıllı evler; hırsızlık, gaz kaçağı, yangın, deprem, su kaçağı, paııik durumlarını (tehdit, tıbbi) farkeder ve gerekli tedbirleri alır. 


Sabah Egeli


Geri Dön