16 / 04 / 2024

Akıllı Referans Bina İnovasyon Merkezi kuruluyor!

Akıllı Referans Bina İnovasyon Merkezi kuruluyor!

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ),İpekyolu Kalkınma Ajansı mali desteği ile Akıllı Referans Bina İnovasyon Merkezi (ARBİM)’i kuruyor.



Dünya’da gerçekleşen yeni sanayi devrimi Endüstri 4.0 yolunda önemli çalışmalara imza atan Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ),İpekyolu Kalkınma Ajansı mali desteği ile Akıllı Referans Bina İnovasyon Merkezi (ARBİM)’i hayata geçiriyor. 


Akıllı sistemlerin entegre edildiği, işletme maliyetlerini enerji verimliliği ile optimize eden, bilişim teknolojilerini kullanarak uzaktan izlenip yönetilebilen ARBİM, Endüstri 4.0 bileşenleri ile kuruluyor ve bu bileşenler(Nesnelerin interneti, artırılmış & sanal gerçeklik, eklemeli imalat teknolojisi, robotik, sistem entegrasyonu, büyük veri, simülasyon, bulut teknolojisi, siber güvenlik) üzerine Ar-Ge çalışmalarına destek vermeyi hedefliyor. Üniversite ile sanayi arasındaköprü kuracak olan merkez bir arayüz olarak çalışacak ve sektör ile akademi arasında çift yönlü bilgi ve teknoloji transferi için projeler geliştirilecek. Aynı zamanda yeterli altyapısı bulunmayan KOBİ’lere destek verilmesi amacıyla bünyesindeki ekipman ile test, ölçüm, prototip geliştirme, tasarım, modelleme gibi hizmetler de sağlayacak.


ARBİM hızla yükseliyor

Enerji verimliliği açısından bölge için referans bir bina olması hedeflenenve inşaatı hızla süren ARBİM’de; Konfor ve Güvenlik Açısından Akıllı Ev Çözümleri, Yenilenebilir Enerji Laboratuvarı, Sanal Gerçeklik ve İnovasyon Laboratuvarı, Hasan Kalyonu Üniversitesi Enerji Tüketimi İzleme Birimi,1 MW Güneş Enerji Santralleri Enerji Üretimi İzleme Birimi, Akıllı Sınıf, Elektrikli Araç Şarj İstasyonu, Kuluçka Merkezi, Rüzgar Enerji Santrali (2kw), Ekolojik Solar Kamelya, Proje ve İş Fikri Sunum Salonu da bulunacak. 


Milliyet 


Geri Dön