18 / 04 / 2024

Akıllı teknoloji banyolarda yeni bir trend başlatıyor!

Akıllı teknoloji banyolarda yeni bir trend başlatıyor!

Teknolojinin uğradığı son durak banyolar oldu. Akıllı klozetler, bluetooth bağlantısına sahip olan duş başlıklarıyla en akıllı banyolar hayatımızdaki yerini almaya başladı.



Teknolojinin sağladığı faydalar artık hayatımızın her anında hissediliyor. İşte, evde veya yolda teknolojiyi kullanarak hayatımız oldukça kolaylaşıyor. Teknolojinin her geçen gün ağırlığını arttığı alanlardan biri de banyolarımız. Her yıl yaklaşık 900 milyon lira banyo malzemelerine harcanan Türkiye’de yaşayanlar, banyolar için geliştirilen teknolojiler de yakından takip ediyor. Akıllı klozetler, müzik çalan duş başlıkları veya tasarruflu sağlayan musluklar derken banyo için geliştirilen birçok teknoloji ürünü mağazalarda dikkat çekiyor. Bu ürünlerin tek bir amacı var. Bu amaç da kullanıcıların hayatını kolaylaştırmak. Bu hafta banyolar için geliştirilen teknolojileri bir araya getirdik.


Klozette su sıcaklığını ayarlıyor

VİTRA’nın, kişisel temizlik sistemini sunan akıllı klozeti V-care, son dönemlerin en çok ilgi çeken banyo ürünlerinden. V-care, ayarlanabilir su sıcaklığı, her kullanımdan sonra kendini temizleyen taharet borusu, farklı yıkama seçenekleri, kurutma ve koku emme gibi özellikler sunuyor. Basic ve Comfort çeşitleriyle sunulan ve her banyoya uyum sağlayabilen V-care akıllı klozet, kanalsız Rim-ex teknolojisiyle rahatça temizlenebiliyor. V-care’in, el sürmeden kapağın açılmasını sağlayan, yalın arayüzüyle kolayca kullanılabilen uzaktan kumandası da özellikle dikkat çekiyor. ‘Basic’ modeli yaklaşık 1500 lira, ‘Comfort’ modeli ise 2 bin 400 liradan satılıyor.


Hem tasarruflu hem temiz

Banyoların vazgeçilmezleri haline gelen akıllı musluklar her geçen gün farklı modellerle kullanıcılara sunulmaya devam ediyor. ’E.C.A’nın geliştirdiği sensörlü yeni tip akıllı muslukları, kullanıcıların hiçbirşeye dokunmadan ellerini yıkayabilmesini sağlıyor. Elektrikle çalışan bu modelin yanı sıra pille çalışan modelleri de mağazalarda bulabilirsiniz. Özel ucu sayesinde su tasarrufu yapabilen modelin Türkiye’deki 1245 liralık fiyatla satılıyor.


Bluetooth özellikli duş başlığı

Duşlarda farklı teknolojiler geliştirilmiş durumda. Penta IQ160 adındaki duş başlığının üzerinde 5.5 wattlık bir hoparlör ve bluetooth bağlantı özelliği bulunuyor. Bu özellikler sayesinde kullanıcıları akıllı telefon veya tablet bilgisayarlarıyla duş başlığına bağlanarak istedikleri müzikleri dinleyebiliyor. Buna ek olarak bu duş başlığıyla telefon görüşmelerinizi de yapabilirsiniz. Penta IQ160 modelinin satış fiyatı 255 lira.


LED ekranlı kurutma makinesi

SAÇ kurutma makineleri banyoların olmazsa olmazları arasında. Arzum’un geliştirdiği ‘Buka İyonlu’ adındaki saç kurutma makinesi en teknolojik seçenekler arasında. Cihazın, üzerinde bulunan ışıklı LED ekran sayesinde kullanıcıları hassas sıcaklık ayarlaması yapabiliyor. Buna ek olarak elektriklenmeyi önleyen ve kolay taranma sağlayan iyon teknolojisi de dikkat çeken özellikleri arasında. 269 liradan satışta bulunan modeli teknoloji marketlerinde bulabilirsiniz.


Kaç dakika fırçaladığınızı sayıyor

Şarjlı diş fırça modellerini tüketicilerin beğenisine sunan Oral-B, ‘Professional Care 7000’ modeliyle dikkat çekiyor. Üzerinde bulunan LCD ekranlı sayaç ile kullanıcıların kaç dakika boyunca diş fırçaladığını hesaplayan model, aynı zamanda basınç sensörü ile diş etine de gerekli özeni gösteriyor. Beyazlatma ve masaj modu gibi farklı özelliklerin yer aldığı Oral-B Professional Care 7000’nin Türkiye’deki satış fiyatı 500 lira civarında.


HAFTANIN TRENDİ

USB’li prizler satışta


Akıllı telefonunuzu şarj etmek için şarj adaptörü taşımaktan sıkıldıysanız yeni nesil USB’li prizler satışta. Elektrik anahtarı ve priz üreticisi VİKO’nun ürettiği USB prizler, elektronik cihazları, adaptöre ihtiyaç duymadan USB bağlantı kablosuyla şarj etmenizi sağlıyor. Priz üzerinde 5V 1A enerji çıkışının yanı sıra 2 adet de USB priz çıkışı bulunuyor. Bu sayede, prizde aynı anda 2 ayrı cihaz şarj edilebiliyor. VİKO’nun modüler USB prizleri, hem evlerdeki hem de otel veya kafe gibi ortamlardaki tüm elektrik şebekelerine uygun olarak çalışıyor.


OYUN DÜNYASI

Star Wars Battlefront ön siparişte


Dünyada milyonlarca oyun severin büyük bir heyecanla beklediği Star Wars Battlefront, Türkiye’de ön siparişe açıldı. Ön sipariş verenler, oyuna 7 gün daha önce kavuşacak. Bunun yanı sıra Star Wars’un yeni serisi oyunseverelere özel bölüm ve haritalarla sunulacak. Yeni ‘Jakku’ gezegeninde yer alan 2 haritayla sunulacak ve bu haritalarda ise öze savaşlar yapılabilecek.


UYGULAMA

Tek dokunuş özelliği geldi


Sonzamanların Türkiye’de ve dünyada en popüler uygulamalarından biri olan Snapchat’e tek dokunuşla görme özelliği geldi. Bu özellik dahilinde Snapchat kullanıcıları artık fotoğrafları veya videoları görmek için basılı tutmak zorunda kalmayacak. Snapchat’teki fotoğrafların veya videoların üzerine bir kere basan kullanıcılar bu içerikleri çok daha rahat bir şekilde görüntüleyebilecek. Snapchat’in bu özelliğini kullanabilmek için uygulamayı güncellemek yeterli.


Hürriyet 


Geri Dön