25 / 04 / 2024

Akın İpek'in İncek'teki evinin duvarı yıkıldı!

Akın İpek'in İncek'teki evinin duvarı yıkıldı!

Koza İpek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek’in annesi Melek İpek’in Gölbaşı İncek’te bulunan evinin önündeki duvar yolu gasp ettiği gerekçesi ile yıkıldı.



Koza İpek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek’in annesi Melek İpek’in Gölbaşı İncek’te bulunan evinin önündeki duvar yolu gasp ettiği gerekçesi ile yıkıldı.


Ankara’nın Gölbaşı İncek Mahallesi 111177 ada 11 numaralı ve 111178 ada 5 numaralı parseller hakkında yolun gasp edilmesinin tespit edilmesinin ardından harekete geçen Gölbaşı Belediyesi malikanenin duvarını yıkma kararı aldı. Sabah saatlerinde Gölbaşı Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Kaçak Yapı Kontrol Ekibi ve Gölbaşı Zabıta ekipleri Melek İpek’in  Ankara  İncek’teki evine geldi. Olması muhtemel olayların yaşanmaması için Gölbaşı İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri de yıkım sırasında olay yerinde hazır bulundu. Yıkım esnasında İpek ailesinden kimse malikaneye gelmezken belediye ekipleri yıkımı mehter müziği eşliğinde gerçekleştirdi.


Gölbaşı Belediyesi, Karadal Sokak’ı çıkmaz sokak haline getirmesi ve kendi şahsi yollarına dönüştürdüğü gerekçesiyle İpek Ailesi’ne geçtiğimiz Şubat ayında gönderdiği tebligatta yolu kesen bahçe duvarlarının yıkılmasını ve yolun eski haline getirilmesini istemişti. Şubat ayında gönderilen tebligatta verilen 60 günlük sürenin dolması üzerine Gölbaşı Belediyesi ekipleri İncek’te bulunan malikaneye gelerek duvarı yıkmak için çalışma başlatmıştı ancak İpek Holding’in avukatları yıkım ile ilgili yürütmeyi durdurma kararının olduğunu belirterek yıkıma itiraz etmişti ve yıkım gerçekleştirilememişti.


Gölbaşı Belediyesi yetkilerince yapılan açıklamada, “Gölbaşı ilçesi İncek Mahallesi 111177 ada 11 numaralı ve 111178 ada 5 numaralı parsellerde Melek İpek ve Koza İpek Holding AŞ. tarafından onaylı proje ve ruhsatlarına aykırı olarak kapatılan yol için Belediyemizce 02.02.2016 tarihinde Belediye encümen kararlarıyla yıkım kararı alınmıştı. Bu kararlara ilişkin Koza İpek Holding AŞ. ve Melek İpek tarafından Ankara 15. İdare Mahkemesi ve Ankara 3. İdare Mahkemesi nezdinde açılan davalarda verilen yürütmeyi durdurma kararları 14 Temmuz 2016 tarihi itibariyle reddedilmiştir. Bunun üzerine belediye ekiplerince yasal işlemler başlatılarak yıkım işlemleri başlatılmıştır” ifadeleri kullanıldı.


 Milliyet


Haber Hürriyet'te şu şekilde yer aldı


Ankara'nın Gölbaşı İlçe Belediyesi’ne ait zabıta ekipleri, Koza Grubu’nun sahibi Akın İpek’in annesi olan Melek İpek'in kamuya ait arazi üzerine yaptırdığı beton duvar ve çardaklar Mehter Marşı ile yıkılarak yol tekrar kullanıma açıldı.


Koza İpek Holding’e ve Melek İpek’e ait Gölbaşı İncek’te bulunan parsellerin sınırında bulunan kamuya ait yolun işgal edilerek kendi bahçelerine dahil edilerek yol üzerine çardak yapılıp, taş duvar örüldüğü belirtildi. Bu amaçla kamuya ait yolu kendi parsellerine dahil edilmesi sonucu harekete geçen Gölbaşı Belediyesi, encümen kararı alarak, konuyu İpek Ailesi’ne tebligatla bildirdi. Melek İpek ve Koza A.Ş., alınan encümen kararları için ’Yürütmeyi Durdurma’ davası açtı. Açılan davalarda Ankara 15 ve Ankara 3. İdare mahkemeleri tarafından ’yürütmenin durdurulması’ kararı reddedildi. Alınan kararlar doğrultusunda ekipler yıkımı gerçekleştirdi. İncek mahallesi, Karadal Sokak’a gelen yıkım ekipleri, kamuya ait yol üzerine yapılan beton duvarları ve çardağı yıktı. Gölbaşı belediyesi, yıkıma 1 adet eskavatör ve 1 adet cisipi kepçe ile gerçekleştrdi. Yıkım esnasında herhangi bir gerginlik çıkmamaması için polis ve zabıta ekipleri güvenlik önlemi alındı.


MEHTER MARŞI İLE YIKIM

Gölbaşı Belediyesine ait iş makinaları yıkım yaparken seslendirme aracı ile mehter marşı çalınarak yıkım yapıldı. Ayrıca Koza İpek Holding’e ve Melek İpek Ait arsalara bahçe duvarı yapan Şenol Gürbüz, yıkım alanına gelerek parasını alamadığını öne sürdü Gürbüz, Koza Grubu’ndan 300 bin TL’ye yakın alacağı olduğunu söyledi. Gürbüz, "paramı alamasam da bugün buranın yıkılması benim içimi fereahlattı" dedi. Yıkım çalışmaları ve harfiyat temizleme çalışmalarının bitmesinin ardından işgal edilen kamuya ait olan yolun bir hafta içersinde yapılıp, asfaltlanarak tekrar açılacağı öğrenildi.


Hürriyet 


Haber AA'da şu şekilde yer aldı


Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) finansörü olduğu gerekçesiyle hakkında yakalama kararı çıkarılmadan önce yurtdışına kaçan Akın İpek'in, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen için Ankara Gölbaşı'nda inşa ettiği belirtilen malikanenin kaçak olan duvarı mehteran marşı eşliğinde yıkıldı.


Gölbaşı Belediyesinin zabıta ve yıkım ekipleri sabah saatlerinde, güvenlik güçleri eşliğinde malikanenin bulunduğu bölgeye geldi.


İş makineleriyle yıkıma başlandığı sırada çevrede bulunan araçlardan mehteran marşları çalındı. Yıkım işlemi yaklaşık üç saat sürdü.


İmar planına uygun inşa edilmeyen malikanenin duvarı için daha önce yıkım kararı çıkarılmış, Akın İpek’in avukatlarının mahkemeye itiraz etmesi üzerine yürütmeyi durdurma kararı verilmişti.


- Mahkeme kararı ile yıkıldı 

Gölbaşı Belediyesinden yapılan açıklamada, söz konusu malikanenin Akın İpek’in annesi Melek İpek ve Koza İpek Holding adına kayıtlı olduğu belirtildi. 


Proje ve ruhsatlara aykırı bir şekilde sokak yolunun malikanenin arazisine dahil edilerek kapatılması nedeniyle 2 Şubat 2016 tarih ve 34-35 sayılı belediye encümen onayı ile yıkım kararı alındığı kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:


"Bu kararlara ilişkin Koza İpek Holding ve Melek İpek tarafından Ankara 15. İdare Mahkemesi ve Ankara 3. İdare Mahkemesi nezdinde açılan davalarda verilen yürütme durdurma kararları 14 Temmuz 2016 tarihi itibariyle reddedilmiştir. Bunun üzerine belediyemizce mahkeme kararlarının ve encümen kararlarının yerine getirilmesi amacıyla yasal işlem başlatılarak ve mahal yerine gelinmiş ve yıkım işlemleri gerçekleştirilmiştir."


FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in Türkiye'ye döndüğü taktirde içinde oturması için yapıldığı belirtilen ve 7 bin 179 metrekarelik alana inşa edilen, dört ana yapıdan oluşan malikanenin 32 milyon dolara mal olduğu iddia edilmişti.


AA


Geri Dön