26 / 04 / 2024

Akiş Gayrimenkul kurumsal yönetim uyum derecelendirmesini yayınladı!

Akiş Gayrimenkul kurumsal yönetim uyum derecelendirmesini yayınladı!

Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. kurumsal yönetim uyum derecelendirmesini yayınladı.



Akiş Gayrimenkul tarafından yapılan açıklama şöyle;


Şirketimizin Kurumsal Yönetim Derecelendirme' sine ait çalışmalar Türkiye'de Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Kurumsal Yönetim İlkeleri'ne uygun olarak derecelendirme yapmak üzere faaliyet izni bulunan, Saha Kurumsal Yönetim ve Derecelendirme Hizmetleri A.Ş. ("Saha") tarafından tamamlanmış olup, Kurumsal yönetim derecelendirme raporumuz ekte sunulmuştur.


Şirketimizin, Kurumsal Yönetim ilkelerine uyumunun derecelendirilmesine ilişkin olan bu rapor, Saha'nın Şirketimiz nezdinde yaptığı ayrıntılı incelemelerinden elde edilen sonuçlardan yararlanılarak mevcut metodoloji kapsamında hazırlanmıştır. 


Şirketimizin Kurumsal Yönetim Notu 10 üzerinden 9,16 olarak tespit edilmiş olup alt başlıklar halinde notlar 100 üzerinden sırasıyla Pay Sahipleri 90,91, Kamuyu Aydınlatma 92,67, Menfaat Sahipleri 92,60 ve Yönetim Kurulu 90,81 olarak belirlenmiştir.


SAHA tarafından yayınlanan Kurumsal Yönetim Derecelendirme Raporu Şirket internet sitemizin Kurumsal Yönetim bölümünde de yayınlanacaktır.


Saygılarımızla,

Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.



Geri Dön