18 / 04 / 2024

Akiş GYO ve Ali Raif Dinçkök SAF GYO’nun yüzde 26,15 hissesini devraldı!

Akiş GYO ve Ali Raif Dinçkök SAF GYO’nun yüzde 26,15 hissesini devraldı!

Yıldız Holding, Murat Ülker, Ahsen Özokur, Gözde Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı ve Ülker Çikolata A.Ş., SAF GYO sermayesinin %26,15’ine tekabül eden paylarını Akiş GYO ve Sayın Ali Raif Dinçkök’e devretti.



Akiş GYO 62.8 milyon USD karşılığında aldığı %13,15 hisse ile toplam hisse oranı %19,71’e yükseltirken, Sayın Ali Raif Dinçkök’ün aldığı %13’lük hisse payı ile toplam hissesi %22,45’e yükseldi.

Akasya Acıbadem Yeni Nesil Yaşam Kompleksi’nin sahibi olan, toplam 1.8 milyar TL aktif büyüklüğüne sahip SAF GYO hisse alımı Akiş GYO’nun önümüzdeki dönem şirket hedefleri için önemli bir adım niteliği taşıyor. 2015 ICSC European Shopping Centre Awards'ta New Developments Large kategorisinde Avrupa'nın En İyi Alışveriş Merkezi seçilen Akasya Acıbadem, şirket’in seçkin gayrimenkul portföyüne artan hissesi oranında değer katmaya devam edecektir.

Akiş GYO’nun stratejik büyüme planları kapsamında yaptığı bu yatırımla ilgili detaylı bilgiye Akiş GYO kurumsal internet sitesi (www.akisgyo.com) ve Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) (www.kap.gov.tr) üzerinden ulaşabilirsiniz.


Akiş GYO hakkında

Akkök Holding bünyesinde 2005 yılında kurulan Akiş GYO, holdingin stratejik iş alanları arasında konumlandırdığı gayrimenkul sektöründeki deneyim ve uzmanlığını farklı projelerde değerlendirmek amacıyla çalışmalarını sürdürmektedir. Akiş GYO, Sermaye Piyasası Kurulu’na yaptığı başvuruyla 18 Mayıs 2012 tarihinde Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı unvanını almıştır. Ardından 9 Ocak 2013 tarihinde Borsa İstanbul’da işlem görmeye başlamıştır. Akiş, kısa sürede ulaştığı toplam 1.35 milyar TL aktif büyüklüğü ve 828 milyon TL özkaynak büyüklüğü ile sektörün önemli bir oyuncusu konumundadır. Akiş GYO, “Hayatınızın her metrekaresi daha fazlasını hak ediyor” ilkesiyle gayrimenkul sektöründe kalitesi ile farklılaşan projeleri hayata geçirmeyi hedeflemektedir. Kısa sürede Akbatı ve Akasya gibi önemli projelere imza atan Akiş GYO, 2011 yılında açılan Akbatı AVYM’nin yakaladığı önemli başarı sonrası, 2014 yılında da hissedarı olduğu Akasya Acıbadem’in tamamlanması ile önemli bir projeye daha imza atmıştır. Türkiye’deki gayrimenkul yatırım ortaklığı şirketleri arasında bir ilki gerçekleştirerek, alışveriş merkezi yatırımlarına alternatif bir yaklaşımla cadde mağazacılığına odaklanan Akiş GYO, bu yatırımlarla sürdürülebilir bir kira gelirine ulaşmayı hedeflemektedir. 2014 yılında İstanbul Bağdat Caddesi’nde cadde mağazacılığına yönelik projelere odaklanan Akiş GYO, kendi vizyonunu yansıtan sürdürülebilir projeleri kısa sürede geliştirecektir. Kent dokusuna uygun olarak sunduğu yaşam alanlarıyla kullanıcılarını özel hissettirecek yüksek kalite standartlarına sahip bir proje yaklaşımına sahip olan Akiş GYO, bu bakış açısını cadde mağazacılığında dünya standartlarındaki mimari yaklaşımlarla desteklemektedir. Akiş GYO; alışveriş merkezi, konut, arsa, fabrika binalarını içeren geniş ve zengin portföy yapısı sayesinde yatırımcılara tek bir şirket hisse senedi üzerinden gayrimenkulün farklı alanlarına yatırım yapma olanağı sunmaktadır. Doğru zamanda, doğru lokasyonda, yeni trendler yaratan projeleriyle kısa sürede sektörün en önemli aktörlerinden biri konumuna gelen Akiş GYO, sürekli değişim içinde bulunan sektör eğilimlerini ve sosyo-ekonomik gelişmeleri yakından takip ederek gayrimenkul sektöründe fark yaratacak projelere imza atmayı hedeflemektedir.


Geri Dön