19 / 04 / 2024

Akkök, Yalova'da Raif Dinçkök Kültür Merkezi'ni açtı!

Akkök, Yalova'da Raif Dinçkök Kültür Merkezi'ni açtı!

Akkök şžirketler Grubu tarafından Yalova 'da kurulan Raif Dinçkök Kültür Merkezi (RDKM), Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıldı...



Akkök şžirketler Grubu 'nun, 1969 yılından bu yana faaliyet gösterdiği Yalova 'ya Raif Dinçkök Kültür Merkezi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Milli Eğitim Bakanı Nimet çubukçu, Yalova Valisi Osman çapalı, Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Cemal Ulusoy 'un yanı sıra il protokolü ve davetlilerin hazır bulunduğu bir törenle hizmete girdi.

Akkök Grubu 'nun kurucusu Raif Dinçkök 'ün adını taşıyan Kültür Merkezi 'nin yönetimi, Akkök şžirketler Grubu tarafından Yalova Belediyesi 'ne devredildi. Hem Yalovalı sanatçı ve düşünce insanlarına yönelik, hem de kent dışından gelen uluslararası misafirlerin etkinliklerini sunabilecekleri merkezi, estetik ve fonksiyonel bir yapı ihtiyacından doğan Raif Dinçkök Kültür Merkezi 'nin tasarımını, dünyaca ünlü ödüllü mimar Emre Arolat ve ekibi üstlendi.

8 milyon dolara mal olan ve henüz kapılarını açmadan mimari tasarımıyla uluslararası alanda övgü toplayan RDKM 'nin açılışında konuşan Akkök İcra Kurulu Üyesi Ayça Dinçkök, “Yalova için sadece istihdam sağlamak ya da kent ekonomisine katkıda bulunmakla kalmayıp, Yalova halkının refahı ve mutluluğuna da hizmet edecek kalıcı bir eser kazandırmak istedik. Raif Dinçkök Kültür Merkezi 'ni, Yalovamıza ve tüm Yalovalılara hediye ediyoruz ” diye konuştu.

Akkök İcra Kurulu Üyesi Ayça Dinçkök, “40 yılı aşkın süredir Yalova halkıyla bütünleşerek şehrimizi birlikte daha ilerilere taşımak üzere çalışıyoruz. Sanayi ve teknoloji alanında yaptığımız yatırımlarla hem Yalova 'yı hem de ülkemizi dünya çapında tanıttık. Karbon elyaf üretimi gibi stratejik gücümüze güç katan projelere ve çalışmalara imza attık. Yıllardır omuz omuza çalışıp birlikte ürettiğimiz, Akkök Grubu olarak içinden doğduğumuz bu güzel şehrin sosyal ve kültürel hayatına da katkıda bulunabileceğimiz özel bir proje üretmek ve Yalova 'ya kalıcı bir eser kazandırmak istedik. Yalova 'nın köklü tarihi ve doğal zenginliklerinin yanı sıra İstanbul ve Bursa şehirlerine olan yakınlığı ve bu şehirlerle entegrasyonu hem yerli hem yabancı misafirler için bir cazibe merkezi olmasını sağlamıştır. Kültür-sanat ve eğitim faaliyetlerinin gerçekleştirileceği, sanatın ve sanatçının beslenebileceği bu merkezin Yalova 'nın cazibesini daha da artıracağına inanıyorum. Akkök şžirketler Grubu kurucusu Raif Dinçkök 'ün hatırasını da yaşatacak olan Kültür Merkezi 'nin, Yalova 'yı ve çevresindeki şehirleri başta İstanbul olmak üzere diğer kültür şehirleriyle yarışacak önemli bir konuma taşımasını diliyorum ” şeklinde konuştu.

RDKM 'YE ULUSLARARASI ÖVGÜ

Mimari tasarımıyla henüz açılmadan uluslararası ödüllere layık görülen Raif Dinçkök Kültür Merkezi, 10.000 m ² yüzölçümündeki arsa üzerinde kuruldu. RDKM, dünyanın en önemli 100 mimarının kendi projelerine ait yorumlarından oluşan ve yeni fikirler için rakipsiz bir kaynak olarak gösterilen ‘1000 ideas by 100 architects ' isimli kitapta, mimar Emre Arolat 'ın 7 farklı projesinden biri olarak yer aldı.

24 Eylül 2010 tarihinde ise Londra 'da, gayrimenkul alanında dünyadaki en başarılı projelerin ödüllendirildiği ‘2010 Avrupa Gayrimenkul Ödülleri 'nde, 39 ülkeden katılan rekor sayıda proje arasında ‘Ticari/Rekreasyon Yapıları ' kategorisinde Avrupa 'nın en iyileri arasına girme başarısını gösterdi.

Ekim 2010 'da Raif Dinçkök Kültür Merkezi, bu kez Dubai emlak ve inşaat sektörünün en önemli etkinliği olan Cityscape yarışmasında iki ayrı kategoride finale kalarak sertifikayla ödüllendirildi. Kültür Merkezi, bu başarısı nedeniyle Toplum ve Sosyal Hayat kategorilerinde ‘takdire değer ' bulundu.
Haber7


Geri Dön