16 / 04 / 2024

Akköprü Deresi 2. etap çalışmaları tamamlandı!

Akköprü Deresi 2. etap çalışmaları tamamlandı!

Akköprü Deresi, artık halkın nefes alabileceği bir alana dönüştürüldü. 2012 yılında yapımına başlanan ve aynı yıl birinci etabı tamamlanan Akköprü Deresi Islah Projesinin ikinci etabı da bu yıl içerisinde tamamlandı.




Akköprü Deresi, artık halkın nefes alabileceği bir alana dönüştürüldü. 2012 yılında yapımına başlanan ve aynı yıl birinci etabı tamamlanan Akköprü Deresi Islah Projesinin ikinci etabı da bu yıl içerisinde tamamlandı. Toplam  6 bin 735 metrekare alanda çalışmalar yapan Van Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Daire Başkanlığı, yapılan iki etaba ek olarak İpekyolu'ndan Vangölü'ne kadar ıslah çalışmaları yapılacak. Yapılan ikinci etabın 4 bin 535 metrekaresi yeşil alan olarak tasarlanırken, bisiklet ve koşu yolunun yanı sıra, oturma bankları ve kamelyalar yer alıyor.



Alanın ıslahı ve boşaltılması için ise Emlak İstimlak Daire Başkanlığı önemli çalışmalar yaptı. Daire Başkanlığı700 metrealan üzerinde 26 bin metrekare imar uygulaması yapılan alanda çalışma yaptı. Burada ikamet eden 12 haneye müştemilat ve yapı bedeli olarak 300 bin TL ödeyen Emlak İstimlak Daire Başkanlığı, yol ve rekreasyon olan alanda çalışmasını tamamlayarak burada ikamet eden aileleri de mağdur etmeden çalışmalarını tamamladı. 



Van Büyükşehir Belediyesi




Geri Dön