29 / 03 / 2024

Akkoza, Festival Park'la bir ilke imza atıyor!

Akkoza, Festival Park'la bir ilke imza atıyor!

Akkoza'da dünyadan ve Türkiye'den bir çok etkinliğe ev sahipliği yapması beklenen 'Festival Park' alanı Türkiye'de bir konut projesi içinde ilk olmasıyla dikkat çekiyor



Esenyurt'un Bahçeşehir sınırında 800 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirilen Türkiye'nin en büyük konut projelerinden biri olan Akkoza Evleri'nin ilk iki etabında yer alan dairelerin yüzde 78 satıldı. Fiyatları 119 bin 700 TL'den başladığın projenin içinde festival alanı bile yer alıyor. Dünyadan ve Türkiye'den bir çok etkinliğe ev sahipliği yapması beklenen 'Festival Park' alanı Türkiye'de bir konut projesi içinde ilk olmasıyla dikkat çekiyor.

GARANTİ Koza, Akiş ve Corio ortaklığı ile Esenyurt'un Bahçeşehir sınırında hayata geçirilen Türkiye'nin en büyük konut projelerinden biri Akkoza Evleri'nin ilk iki etabında yer alan dairilerin yüzde 78 satıldı. Fiyatları 119 bin 700 TL'den başladığın proje yaptığı yeni kampanyalarla dikkat çekiyor. Yüzde 1 peşinat ile 80 aya kadar yüzde 0 faizle aylık 1.590 TL'den başlayan ödeme imkanları sunan projede peşin ödemelerde yüzde 25 indirim uygulanıyor. Garanti Koza Yönetim Kurulu Başkan Vekili Dr. A.Murat Binark ile, 400 bin metrekare arazi üzerinde inşa edilen Türkiye'nin en büyük konut projelerinden biri olan Akkoza'yı konuştuk.

 Akkoza projesini genel özelliklerini hatırlatır mısınız?
Sektörün güçlü ve güvenilir isimlerinden Garanti Koza, Akiş ve Corio ortaklığı ile Esenyurt'un Bahçeşehir sınırında hayata geçirilen Türkiye'nin en büyük konut projelerinden biri. Dünyanın önde gelen mimari gruplarından Development Design Group ve Sehilart Mimarlık tarafından proje mimarisi gerçekleştirilen kapsamlı yaşam projemiz Akkoza, toplam 450 bin metrekare arazi üzerinde modern bir şehir olarak kuruluyor. Her ihtiyacı karşılayacak ayrıntılarla tasarlanan 5.500 Akkoza Evleri, 5 ayrı etaptan oluşuyor. Akkoza AVM ise projenin can damarlarından biri.

 Geniş sosyal donatılar ve açık alanlar da var...
Akkoza kapsamında tenis başta olmak üzere, açık ve kapalı spor imkanları, SPA'sı ile her yaş grubunun keyifle zaman geçireceği, çeşitli kişisel gelişim etkinliklerinin sunulacağı eksiksiz sosyal kompleksi Club İstanbul, her türlü sosyal aktiviteye ev sahipliği yapacak festival alanı Festival Park ve özgün peyzaj mimarisi ile Akkoza Park da yer alıyor. Akkoza'da bulunan Club İstanbul ve diğer sosyal alanlar, bölgenin sosyal yaşam, kültür-sanata-spor olanakları ve etkinliklerini de çoğaltacak. Örneğin, Akkoza'dan ev sahibi olanlar Club İstanbul'un doğal üyesi olarak tüm hizmetlerden yararlanacaklar. Bölgede oturanlar da üyelik sistemiyle faydalanabilecek. Dünyadan ve Türkiye'den önemli konser, gösteri, spor karşılaması vb. etkinliklere ev sahipliği yapacak Festival Park ise Türkiye'de bir konut projesi içinde bir ilk olarak tüm bölgeye, hatta İstanbul'a farklı bir mekan kazandıracak. 15 bin metrekarelik bir alan üzerinde FMV Işık Okulları, anaokulu, ilköğretim ve lise açacak. Akkoza kapsamındaki özel hastanenin ise son teknoloji ile hizmet verecek tam teşekküllü bir hastane olması hedefleniyor, bu konuda özel kuruluşlarla görüşmelerimiz devam ediyor.

 Kaç çeşit konut var?  

60 metrekareden 560 metrekareye değişen büyüklükleri, 1+1,2+1, 3+1, 4+1, 5+1 ve penthouse seçenekleri ile tüm ihtyaçları bir arada karşılayacak bir yaşam vaat ediyor.

 Satışlara ne zaman başladınız? Yüzde kaçı satıldı? İlgi nasıl?

Birinci etabı oluşturan 421 konutun 2010 Nisan ayından itibaren sahiplerine teslim edilmesini planlıyoruz. Akkoza'nın ikinci etabı ise toplam 1201 konuttan oluşuyor, bu iki etabın da satışını 2010 yılı sonuna kadar tamamlamayı hedefliyoruz, iki etabın toplamı olan 1671 konutun halen yüzde 78'ini sattık. Lansmandan bugüne kadar satışa çıkardığımız konutlarımızda 1.290 adedi geçen bir satış grafiği yakaladık. Açıkçası beklentilerimiz bu performansın üzerindeydi, ancak yaşanan ekonomik durgunluk talep sahipleri üzerinde de etkili oldu. Şunu da biliyoruz ki, satış performansı olarak en iyi birkaç projeden birisiyiz.

 Fiyat aralığıyla ilgili neler söyleyeceksiniz?

Akkoza Evleri'nin satışında başından beri tüketicilerimizin ödeme şartlarını kolaylaştıracak özel planlamalar ile çalışıyoruz. Şimdi yeni bir kampanyamız daha var, bir süre için Akkoza Evleri, 119 bin 700 TL'den başlayan peşin fiyatlar ve yüzde 1 peşinat ile 80 aya kadar yüzde 0 faiz ile aylık 1.590 TL'den başlayan ödemelerle İş Bankası'ndan banka kredisi ile satışa sunuluyor. Peşin ödemelerde yüzde 25 indirim uyguluyoruz. 

 Projenin büyüklüğü nedir?

Projemizin yatırım tutarı için 800 milyon dolar diyebiliriz.

2010'da krizin hafiflemesini bekleyebiliriz

 Krizin etkilerinin ne zaman aşılmasını bekliyorsunuz?

Dünya krizinin 2009 yılı boyunca süreceğini düşünüyorum. ABD'de bu kriz ile birlikte 30 trilyon dolarlık bir servetin uçmuş olduğu tahmin ediliyor. Tarihsel verilere bakıldığında bu tip krizlerin 18 ay sürdüğü görülmekte. 2010'da krizin hafiflemesini bekleyebiliriz. Bu veriler sadece Amerika için; Türkiye'deki etkisini tahmin etmek zor. Türkiye'de bir mortgage krizi yok, bankaların yurtdışı kaynak temin etme imkanlarının azalması ile bir refinansman darlığı var. Bir de talep daralması ile gelen üretim ve satışlarda düşüş var.
Demet Cengiz BİLGİN/Hürriyet Emlak

0212 444 99 33

 

www.ak-koza.com.tr

 

Akkoza'da yüzde 1 peşinatla! 80 aya sıfır faiz!


Geri Dön