24 / 04 / 2024

Akkoza Konutları TED Koleji ile anlaşma yaptı

Akkoza Konutları TED Koleji ile anlaşma yaptı

TED Koleji, Esenyurt"ta inşaasına devam edilen Akkoza projesinde yer almaya ve Akkoza"da oturan başarılı öğrencilere karşılıksız burs verme kararı aldı



Türkiye"nin eğitim kurumlarından biri olan TED Koleji, Esenyurt"ta inşaasına devam edilen Akkoza projesinde yer almaya karar verdi. Yapılan anlaşma çerçevesinde bir ilke imza atılırken TED Koleji, Akkoza"da oturan başarılı öğrencilere beş yıl süresince toplam 1,5 milyon dolarlık karşılıksız burs sağlayacak.

TED Koleji, Esenyurt"u İstanbul"un yeni Etiler"i yapma hedefiyle hayata geçirilen Akkoza projesinde, 14 bin metrekarelik alan üzerinde yer alacak. İstanbul"un yeni cazibe merkezi Esenyurt"un, en büyük kentsel dönüşüm projelerinden biri olan Akkoza projesinde yer alması kesinleşen TED Koleji, inşaasına başlandıktan iki yıl sonra TED İlköğretim Okulu, üç yıl sonra TED Koleji olarak eğitim vermeye başlayacak.

Akkoza projesi ile ilklerin gerçekleştirildiğini belirten Garanti Koza Yönetim Kurulu Başkan Vekili Murat Binark, TED Koleji"nin Akkoza projesinde yer alması ile ilgili şunları söyledi; œAkkoza içerisinde, TED Koleji gibi köklü bir eğitim kurumunun yer alacak olmasından son derece mutluyuz. Yapılan anlaşma ile TED Koleji, Akkoza projesinde oturacak ailelerin çocuklarına özel bir burs imkanı sağlayacak. Türkiye"de bir ilke imza atıyoruz; Akkoza projesinde yaşayacak ailelerin çocuklarına karşılıksız burs imkanı yaratıyoruz. TED, başarı kriterlerine uygun öğrencilere beş yıllık bir dönem için 1,5 milyon dolarlık karşılıksız burs sağlayacak. TED ile yaptığımız anlaşmaya bağlı olarak verilen bu özel bursun birinci şartı Akkoza projesinde oturmak olacak. dedi. Binark, Akkoza projesinin, sahip olduğu tüm donatılar ile bölgede yer alan diğer inşaat projelerinden farklılaştığını da sözlerine ekledi.

TED Koleji, anlaşma kapsamında, Türk Eğitim Derneği burs kriterlerine akademik ve disiplin açısından uygun olan Akkoza sakinlerinin başarılı çocuklarına 5 yıl süreyle karşılıksız burs sağlayacak. Burs toplamı, öngörülen sürede 1 milyon 500 bin dolara ulaşacak.

Milliyet Emlak


Geri Dön