28 / 03 / 2024

Akkuyu Nükleer Santrali Projesi ihalesi 16 Şubat'ta sonuçlanacak!

Akkuyu Nükleer Santrali Projesi ihalesi 16 Şubat'ta sonuçlanacak!

Akkuyu Nükleer Santrali Projesi'nin 800 milyon dolarlık liman ihalesine firmadan teklif geldi. İhalede üçüncü köprü, yeni havalimanı gibi projelerin müteahhitleri yarışacak. İhaleye 9 firma teklif verdi.



Nükleer Santral projesi için deniz hidroteknik yapılarının projelendirilmesi ve inşası için ihale açıldı. Tarafın haberine göre gelen teklifler 16 Ocak 2015'te ihale komisyonu tarafından değerlendirilmeye başlandı. 16 Şubat 2015 tarihine kadar sonuçlanacak ihaleye 9 firma teklif verdi. ' İhaleye teklif verenler arasında Cengiz, Limak, Kolin, Doğuş ve üçüncü köprü inşaatında yer alan IC İçtaş gibi hükümete yakın isimler bulunuyor. 17 Aralık kadrosu Greenpeace'in A&G araştırma şirketine yaptırdığı kamuoyu araştırması sonuçlarına göre Türkiye'nin yüzde 64'üniin 'hayır' dediği Akkuyu Nükleer Güç Santrali projesi tüm itirazlara rağmen devam ediyor. Mersin Akkuyu Nükleer Santrali Projesi'nin tamamı için 20 milyar dolarlık bir yatırım hedefleniyor. Bu yapılan ihale ise projenin sadece bir kısmı için 16 Şubat'ta kesin sonucun açıklanacağı ihalede yine başvuranlar şaşırtmadı. 


17 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonu sonrasında tapelere yansıyan isimlerin de olduğu ihaleye başvuru listesinde birçok projenin ihalesini alan isimler var. Türkiye'de artık yapılan tüm mega projelerde Cengiz, Limak ve Kolin Holding yer alıyor. 


Yurt Gazetesi


Geri Dön