29 / 03 / 2024

Akkuyu Nükleer Santrali'nde çalışmalar durdu mu?

Akkuyu Nükleer Santrali'nde çalışmalar durdu mu?

Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, Mersin'de inşa edilecek Akkuyu Nükleer Santrali'ndeki çalışmaların durduğu yönündeki iddialara ilişkin, "Hayır. Şu aşamaya kadar bize ulaşmış herhangi bir şey söz konusu değil. " dedi.



Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, Mersin'de inşa edilecek Akkuyu Nükleer Santrali'ndeki çalışmaların durduğu yönündeki iddialara ilişkin, "Hayır. Şu aşamaya kadar bize ulaşmış herhangi bir şey söz konusu değil. Biliyorsunuz, özellikle ihracatçılarımıza yönelik bazı tedbirleri aldık. Bu tedbirleri almaya da devam edeceğiz" dedi.


Elvan, havayoluyla geldiği Adana'da,  Adana  Valisi Mustafa Büyük, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ve partililer tarafından karşılandı.


Daha sonra karayoluyla Mersin'e geçen Başbakan Yardımcısı Elvan, burada ilk olarak Mersin Valisi Özdemir Çakacak'ı makamında ziyaret etti. 


64. Hükümetin kurulmasının ardından, seçim bölgesi Mersin'i ilk kez ziyaret ettiğini belirten Elvan,  eylem planı ve reform programı hazırlıkları nedeniyle ziyaretinin geciktiğini anlattı.


Başbakan Yardımcısı Elvan, "Eylem planı hazırlanması ve bu reformların kamuoyuyla paylaşılması benim koordinasyonumda yoğun bir çalışmayla gerçekleştirildi ve bunu kamuoyuyla, vatandaşlarımızla paylaştık. Dolayısıyla, bir nebze de olsa rahatladım ve Mersin'e bugün hemşehrilerimizi ziyarete geldim. Aslında birkaç kez gelmeye niyet ettim, ancak maalesef Ankara'daki yoğun program nedeniyle iptal etmek zorunda kaldım" diye konuştu.


Ülkenin önemli illerinden biri olan Mersin'in, denizi, ticareti ve sanayisi ile her alanda potansiyel oluşturduğunu ifade eden Elvan, bu potansiyelin harekete geçirilmesi için seçim öncesi bir dizi yatırım sözü verdiklerini anımsattı.


Verdikleri her sözün arkasında olduklarını vurgulayan Elvan, şöyle devam etti:


"Yatırımlarımızı teker teker gerçekleştireceğiz. Bu konuda en ufak bir kaygınız, en ufak bir tereddüdünüz olmasın ve sürekli olarak yoğun programıma rağmen, Mersin'deki yatırımla ilgili gelişmelere yönelik bilgi alıyorum. Bugün de bölge müdürlerimizden, il müdürlerimizden ve yatırımcı bölge müdürlerimizden detaylı bir şekilde devam eden, ihale süreci süren ve yeni başlayacağımız yatırımlara yönelik kapsamlı bir bilgi alacağım. Sorunlarımız nelerdir şu anda herhangi bir sorun var mıdır bunları alacağım. Bu çerçevede atmamız gereken adımları da teker teker atacağız. Verilmiş olan söz neyse, o sözün arkasındayız ve her birini teker teker gerçekleştireceğiz. Bu konuda vatandaşlarımız herhangi bir tereddüt yaşamasınlar."


Geçen hafta Ankara'da sivil toplum kuruluşları ve Mersin milletvekilleriyle toplantı yaptıklarını anlatan Elvan, "Bundan sonraki süreçte özellikle ilimizin sorunlarına yönelik sadece hükümetimiz değil, muhalefet partilerimizden, milletvekillerimiz ve sivil toplum kuruluşlarımızla sürekli istişare halinde olacağız. Onlarla her şeyi açık ve net bir şekilde paylaşacağız. Her şeyimizde açık, şeffaf olacağız ve sizlere hesap vereceğiz. Hesap verebilirlik ilkesi bizim en temel ilkelerimizden bir tanesi" değerlendirmesinde bulundu.


- "Elbette biz Rusya ile böyle bir sıkıntının yaşanmasını istemiyoruz"


Bir gazetecinin Akkuyu Nükleer Santrali'ndeki çalışmaların durdurulduğu veya iptaliyle ilgili iddiaları hatırlatması üzerine  Başbakan Yardımcısı Elvan, şunları söyledi:


"Hayır. Şu aşamaya kadar bize ulaşmış herhangi bir şey söz konusu değil. Biliyorsunuz özellikle ihracatçılarımıza yönelik bazı tedbirleri aldık. Bu tedbirleri almaya da devam edeceğiz. Elbette biz Rusya ile böyle bir sıkıntının yaşanmasını istemiyoruz. Mümkün olduğu ölçüde bu konuda bir hassasiyet içerisinde bir davranış sergiliyoruz. Umuyoruz ve bekliyoruz ki aynı hassasiyeti Rusya'da gösterir." 


Başka bir gazetecinin Çukurova Bölgesel Havalimanıyla ilgili gelişmeleri sorması üzerine de Elvan, havalimanını yapacaklarını, hiçbir sıkıntının söz konusu olmadığını bildirdi.


Dün gece Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'la konuyla ilgili görüştüklerini aktaran Evlan, "Ulaştırma Bakanımız, özellikle teklif verecek olan firmaların ek süre istemesi yönünde bir talepleri olduğu şeklinde bir bilgi aktardı. Bu yatırımlarımızın her birini gerçekleştireceğiz. Kimsenin kaygısı, tereddüdü olmasın" diye konuştu.


Mersin Valisi Özdemir Çakacak da ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti ifade etti.



AA


Geri Dön