26 / 04 / 2024

Akmerkez Cinemapink Yılın Yeni Sineması ödülünü aldı!

Akmerkez Cinemapink Yılın Yeni Sineması ödülünü aldı!

Türkiye’de ilk kez kullanılan ses ve görüntü teknolojileri ile Akmerkez Cinemapink, The International Cinema Technology Association (I.C.T.A.) tarafından “Yılın Yeni Sineması” seçildi.



Türkiye’de ilk kez kullanılan ses ve görüntü teknolojileri ile Akmerkez Cinemapink, The International Cinema Technology Association (I.C.T.A.) tarafından “Yılın Yeni Sineması” seçildi. Sinema sektörünün teknoloji ile ilgili tüm alanlarından profesyonelleri bir araya getiren The International Cinema Technology Association (I.C.T.A.) tarafından sinema sektörünün en’lerinin seçildiği yarışma geçtiğimiz günlerde Barcelona’da gerçekleştirildi. Yarışmadan ‘Yılın Yeni Sineması’ ödülüyle dönen Akmerkez Cinemapink böylece dünyanın en iyi sinemalarından biri olarak tescillendi. Barcelona’da yapılan törende, Cinemapink’in ödülünü Cinemapink Genel Müdürü Selim Yavuzoğlu aldı. Ödülle ilgili konuşan Yavuzoğlu “Akmerkez Cinemapink, bizim en prestijli değişimlerimizden biri oldu. Yenilenen yüzünün uluslararası öneme sahip bir kurum ve otoriteler tarafından bu ödüle layık görülmesi ise bizi gururlandırdı” diye konuştu. 


Dünyada yeni kullanılmaya başlanan ve Türkiye’de ilk defa kullanılan Sony Digital Cinema 4K görüntü sistemi ve 36 surround speaker + 2 surround subwoofer ile 3 boyutlu ses deneyimi yaşatan Dolby Atmos ses sistemi eşliğinde Aziz Sarıyer kreatif danışmanlığında yenilenen Akmerkez sinema salonları konforlu bir ortam sunuyor. Akmerkez sinema salonu koltukları ise sinema konforunu en üst düzeye ulaştırmak adına seyircinin perde ile en yüksek konsantrasyona ulaşabilmesini sağlıyor.  




Geri Dön