26 / 04 / 2024

Akmerkez'in Etiler 'e bakan tarafına kafeler açılacak!

Akmerkez'in Etiler 'e bakan tarafına kafeler açılacak!

Akmerkez, Etiler"e bakan tarafını kafe ve restoranlara açıyor. Ana caddenin üzerindeki geniş kaldırım, giriş katındaki bazı mağazaların yerine açılacak restoranlarla şenlenecek



Perakende dünyası, uzun süredir Levent-Maslak hattında süren ezeli rekabetin farkında. Önce Akmerkez vardı. Bütün sosyete oradaydı. İstanbul"un en lüks semtlerinden Etiler"in kalbindeki konumu herkesi Akmerkez"e çekiyordu. Magazin basınına malzeme buradan çıkıyordu. Anadolu"dan gelen zengin ailelerin çocukları da ünlüleri görmek için Akmerkez"e akın ediyordu.
Sonra Metrocity geldi, derken Kanyon ve İstinye Park.

Kapalı alanlarda sigara yasağı başlayınca İstinye Park, açık alandaki restoranları sayesine ünlülerin ve sosyetenin göz bebeği oldu. Haliyle magazin basını da orada konuşlanıyor.

17 yılı geride bırakan Akmerkez, çocukluğu, gençliği bu mekanda geçenler için her zaman ilk göz ağrısı olsa da, sigara yasağından çok etkilendi.
Sahip oldukları açık alanlar, Kanyon ve İstinye Park"a büyük avantaj sağladı. Üstüne uzun süren tadilat çalışmaları da eklenince Akmerkez yarışta geride kaldı.

Üstelik çok yakında Akmerkez"e 10 dakika mesafedeki Zincirlikuyu"da Ahmet Nazif Zorlu"nun ultra lüks kuleleri hizmete giriyor. Zorlu, yaratacağı lüks ortam ve geniş sosyal alanları kadar, Boğaz"a nazır alışveriş merkeziyle fark yaratmaya hazırlanıyor.

Dinçkök"ten kontratak

Önceki gün Papermoon"dan çıkıp Akmerkez"i gezdim. Ve öğrendim ki Dinçkök Ailesi de, büyük bir atağa hazırlanıyor. Etiler sosyetesinden müjdemi isterim. çünkü Akmerkez, Etiler"e bakan tarafını kafe ve restoranlara açıyor. Ana caddenin üzerindeki geniş kaldırım, giriş katındaki bazı mağazaların yerine açılacak restoranlarla şenlenecek.

Benetton, LTB ve Akmerkez Sanat Galerisi"nin bulunduğu büyük bölümde restoran ve kafeler açılacak. Bu mağazaların sahipleriyle anlaşılmış, el sıkışılmış. Mağazalar Akmerkez içinde başka katlara taşınacak. Sigara içmek de serbest tabii! Akmerkez, bu hamleyle kaybettiği müşteriyi yeniden kazanacakmış.

Peki kimlerle görüşüyor

Papermoon"un da sahibi Dinçkök Ailesi, yeme içme konusunda iddialı. Yeni restoran ve kafeler için bünyesinde Kitchenette, Vouge, Wan-na, Zuma ve     Angelique gibi markaları bulunduran Doors Group"la görüşülüyormuş. Malum, trafiği tek yöne indirilen Nişantaşı Abdi İpekçi Caddesi"sindeki yeni sokak kafelerinin işletmesini The House Cafe grubu almıştı. Doors"un Akmerkez atağı, işletmecilerin rekabetini de körükleyecek.

Bu atak, bölge halkı kadar ünlü AVM"nin esnafını da mutlu ediyor. Gerçi Eczane Akmerkez"in sahibi Adile Özdağ, müdavimlerinin Akmerkez"den hiçbir zaman uzaklaşmadığını söylüyor. Ailelerin ikinci kuşağıyla dahi samimi olduğunu, ilaçları doğrudan evlere yolladığını anlatıyor. Bakalım, Akmerkez"in kontratağına diğer AVM"ler nasıl karşılık verecek

BOĞAZ YALILARI DÜNYA LiGiNDE

Hitay Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Emin Hitay ve eşi çiğdem Hanım, büyük çabalarla ünlü müzayede evi Sothebys"i Türkiye"ye getirdi. Ama emlak kolu üzerinden. Sotheby"s, ˜International Realty" adlı emlak şirketiyle gayrimenkul piyasasında lüks projeler üretiyor.   44 ülkede 530 ofisleri var. şžirket, Kalifornia, New York, Hawaii, Boston, Miami, Bahamalar, Londra, Madrid ve Londra gibi yüzlerce şehrin en lüks caddelerinde rezidanslar pazarlıyor.

çiğdem Hitay eşiyle kurduğu Turkey Sotheby"s International"ı, geçen hafta Sotheby"s International Realty CEO"su Mike Good"la birlikte, Nişantaşı"ndaki şirket merkezinde kamuoyuna duyurdu.

Lüks emlak danışmanlık şirketi Sotheby"s, Türkiye"deki lüks konutları dünya jet-set"ine, dünyanın çeşitli yerlerindeki lüks konutları da zengin Türklere satmak için Hitay Ailesi"yle çalışacak. çiğdem Hitay, iki yıldır gayrimenkul işleriyle uğraşıyor ve projeler geliştiriyordu. Bebek, Nişantaşı ve Galata bölgesini sık sık alıcı gözle gezen Hitay, œButik işlerle ilgileneceğiz. Türkiye"de herkes konut yapıyor. Ama ben farklı bir şey yapmak istedim diyor.

Dört konuttan biri ˜lüks"

Mike Good"un, Türkiye"de görmek istediği ilk gayrimenkuller haliyle yalılar olmuş. Tekneyle boğaz turuna çıkan Good, büyülenmiş. Sık sık œBu evler muhteşem, inanılmaz diyen Good"un ilgisi, yabancılara pazarlanacak ilk gayrimenkullerin yalılar olacağını gösteriyor sanki.

Good"tan, zengin Türkler"in Sotheby"s"in önemli müşterileri arasında yer aldığını, Türkiye"de büyüyen lüks konut sektörünün kendilerini burada temsilcilik açma noktasına getirdiğini öğrendim. İlk etapta Miami South Beach"teki   150 rezidans Türklere pazarlanacak. Portföye giren ilk gayrimenkuller arasında, Aytaç İnşaat"ın Bodrum Hebilköy"de yaptığı değeri 2.8-3.2 milyon euro arasında değişen beş villa da var.

Türkiye"de yapılan konutların yüzde 25"i lüks statüsündeymiş. Yalı fiyatları da, 5 milyon dolarla 150 milyon dolar arasında değişiyormuş. Yılın ilk yarısında yabancılar Türkiye"de 916 milyon dolarlık gayrimenkul almış. Bakalım konut fiyatlarının el yaktığı Türkiye"de yabancıların talepleri piyasayı nasıl etkileyecek
Milliyet/Songül HATISARU


Geri Dön