29 / 03 / 2024

AKM'nin açılması için İstanbul 2010'dan haber bekleniyor

AKM'nin açılması için İstanbul 2010'dan haber bekleniyor

AKM'nin bir an önce açılmasıyla ilgili çalışmaları yürütebilmek için İstanbul 2010 Ajansı'ndan haber bekleniyor



TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi, Kültür ve Sanat Emekçileri Sendikası ve birçok sivil toplum kuruluşu, dün Atatürk Kültür Merkezi'nin (AKM) bir an önce kültür ve sanat etkinliklerine açılmasına ilişkin "somut adım" çağrısı yaptı.

"2010 başlıyor ama sanat sokakta" denilen çağrıda, geçen ocak ayında açtığı davayla AKM'deki çalışmaları durduran Kültür Sanat-Sen ile 2010 Ajansı arasında, kararın bir dizi uzlaşma toplantılarında ele alınmasına ve aradan geçen iki aylık zamana karşın, Ajans ve Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın somut bir adım atmadıklarına vurgu yapıldı. Mimarlar Odası İstanbul Şube Başkanı Eyüp Muhçu, 11 Ekim'deki uzlaşma toplantısına Ajans'ın Yürütme Kurulu eski üyeleri Faruk Pekin ve Halim Bulutoğlu'nun katıldığını belirterek uzlaşmaya vardıklarını ve onların istifalarının bir "tesadüf olmadığım söyledi. Muhçu, "Bu süreçle ilgili yapılacaklar çok netti: Tescilli modern kültür yapısı olan AKM'nin özelliklerinin bir bütün olarak korunarak restorasyonunun yapılması ile mekânın bir an önce açılması. Şimdi yeni bir süreç başlatıyor ve AKM'nin bir an önce açılmasıyla ilgili çalışmaları yürütebilmek için ajanstan haber bekliyoruz" dedi.

Katılımcılar, çağrıya yanıt alamadıkları takdirde 16 Ocak'ta başlayacak 2010 etkinliklerinin bir gün öncesinde, yani 15 Ocak'ta AKM'nin önünde bir basın açıklaması yaparak eylemlerine devam edeceklerini söylediler.
Cumhuriyet


Geri Dön