28 / 03 / 2024

AKOM'dan şiddetli yağış uyarısı!

AKOM'dan şiddetli yağış uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AKOM meteoroloji birimlerinin hava tahmin raporlarına göre, İstanbul’da kısa süreli ve şiddetli yaz yağmuru (15 ila 50 kg / m²) geçişleri bekleniyor



İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri ihbar doğrulusunda  AKOM’da kriz toplantısı yaptı. Toplantıya  Genel Sekreter Yardımcısı Mevlüt Bulut, İSKİ Genel Müdürü Dursun Atilla Altay, İtfaiye Daire Başkanı Ali Karahan, Yol Bakım Onarım Daire Başkanı Turgay Gökdemir, Fen İşleri Daire Başkanı Mustafa Özkan Dönmez,  İSTAÇ Genel Müdürü Osman Akgül, İSKİ Genel Müdür Yardımcıları, Park Bahçeler Müdürleri ve  Atık Yönetim Müdürü  ile ilgili birimlerin sorumluları katıldı.


Toplantıda muhtemel şiddetli yağışlara karşı alınacak terdirler masaya yatırıldı.  Ekipler gece sabaha karşı kanal temizlik çalışmaları yaptı.  Yağmurun başlaması ile birlikte muhtemel riskli bölgelerde iTFAİYE, AKOM, İSKİ, ATIK Müdürlüğü ekipleri kritik noktalarda hazır bekletiliyor.


Yağışlar genelde kısa zaman diliminde (7-15 dakika) dolu, hortum ve fırtınamsı rüzgârla şiddetli yağışlara neden olacak. Yağışların bölgesel olarak gök gürültülü ve yıldırdım düşmesi gibi meteorolojik olaylarla birlikte seyretmesi tahmin ediliyor. 


Ayrıca rüzgârın yağış anında poyraz ve yıldız yönlerinden sert, aralıklarla hamle yaparak fırtınamsı esmesi (saatte 20-55 km hızla) açık deniz seferlerini aksatması, yaşanması muhtemel hortum hadisesi ile çatı ve tabela uçması vb. hadiselere neden olması bekleniyor. 


İBB


Geri Dön