24 / 04 / 2024

Akpınar kentsel dönüşüm projesi için yatırımcı bekliyor!

Akpınar kentsel dönüşüm projesi için yatırımcı bekliyor!

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Akpınar ' daki 1050 Konutlar Mahallesi' nde yapılması planlanan kentsel dönüşüm projesinden vazgeçmediklerini, projenin hayata geçirilmesi için yatırımcı beklediklerini söyledi...



Büyükşehir Belediyesi, Akpınar'da yapılması planlanan kentsel dönüşüm için mecliste alınan kararı iptal ederek, projenin 6306 sayılı kanun kapsamına alınması amacıyla çalışma başlattı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Akpınar'daki 1050 Konutlar Mahallesi'nde yapılması planlanan kentsel dönüşüm projesinden vazgeçmediklerini, projenin hayata geçirilmesi için yatırımcı beklediklerini söyledi. 


Talepler yüksek Kentsel dönüşüm için yüzde 95 oranında mutabakatı şart koştuklarını ve vatandaş taleplerinin yerine gelmesi için 2 bin 200 hak sahibini bir araya getirerek bir bir taleplerini aldıklarını hatırlatan Altepe. "Vatandaşları topladık ve kentsel dönüşümden ne beklediklerini öğrendik. Şu şu kira yardımı, şu şu adımların atılması, şu şu metrekarelerde mutabakat gibi tek tek notlarımızı aldık, inşallah müteahhide ulaşacağız" diye konuştu. 


Beklenti yüksek Hak sahipleriyle buluştuktan ve taleplerini aldıktan sonra projeyle ilgilenen yatırımcılarla tek tek görüştüklerini ifade eden Başkan Altepe, vatandaş taleplerinin yüksekliği nedeniyle nihai bir sonuca ulaşamadıklarını anlattı. 'Hesap kurtarıyor' diyen ilk müteahhitle yola çıkacaklarını, ihale aşamasını hemen başlatacaklarını vurgulayan Altepe, "Bu projeyi üstlenecek yatırımcı henüz karşımızda yok. Varsa hemen gündeme alabiliriz" dedi. 



Posta Bursa 


Geri Dön