20 / 04 / 2024

Akpınar'da belediye heyelan mağduriyetinin giderilmesi için hisselerini devretti!

Akpınar'da belediye heyelan mağduriyetinin giderilmesi için hisselerini devretti!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Akpınar Mahallesi'nde yer alan halkın sel mağduriyetinin giderilmesi için hisselerini Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 'na tahsis etmek üzere Maliye Bakanlığı'na devretti...



Akpınar Mahallesi’ndeki heyelan bölgesi sakinlerinin mağduriyetinin giderilmesi amacıyla Belediye hisseleri Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na devredilecek. 


Başkan Vekili Ali İhsan Ölmez’in başkanlığında toplanan  Ankara  Büyükşehir Belediye Meclisi gündemdeki maddeleri görüştü.


Ankara Büyükşehir Belediyesi, Akpınar Mahallesi sınırları içinde yer alan heyelan bölgesi sakinlerinin mağduriyetinin giderilmesi amacıyla Büyükşehir Belediyesi’nin bu alanlarda yer alan hisselerini Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na tahsis edilmek üzere Maliye Bakanlığı’na devretti.


Büyükşehir Belediyesi’nin söz konusu parsellerde yer alan park ve spor alanı kullanımlı taşınmazlarının devrini öngören Başkanlık Yazısı, Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde “oy birliği” ile onanırken, Akpınar Mahallesi’ndeki heyelana maruz kalan bölge yapıların aktarılacağı rezerv alan için süreç de başlamış oldu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön